De blaa Drenge (1933)

  En frisk idrætslærerinde forlader sin skole og får succes indenfor revyen.


  OVERFRISKT UNGT LYSTSPIL

  + PLUS: tempo | energi | charme
  -MINUS: overfriskhed | overspil | vaklende iscenesættelse

   

  Liva Weel giver den hele armen i dette George Schnéevoigt-lystspil fra 1933. Det er fantastisk at se en så sjældent talentfuld revykunstner folde sig ud på film, selvom hun ofte overspiller, så det grænser til det uudholdelige med vræl og grimasser.

  Revy-succes
  Weel spiller den uretfærdigt udskældte lærerinde, der som en konsekvens pakker sit gode tøj og får succes indenfor revyen. Efter grundigt forarbejde uropfører hun sin lærerkollega Henrik Brandts revy, "De blaa Drenge" - og opnår sammen med sin dygtige stab stor succes.

  Forceret stil
  Lystspilsgenrens forcerede stil blev grundlagt allerede i tonefilmens barndom, og man skal stå model til lidt af hvert fra tåbelighedens kammer, når Flemming Lynges manuskript foldes ud af de løseligt instruerede skuespillere.

  Kvikt tempo
  Alligevel rummer "De blaa Drenge" kvaliteter, der gør filmen frisk og festlig. Liva Weel har et par mindeværdige sange, en ung Ib Schønberg har et par (næsten) mindeværdige scener med en drævende dialekt, og så kan man ikke undgå at lade sig rive lidt med af det kvikke tempo, som varer ved fra start til slut.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021