Krudt og klunker (1958)

  Historier om en hjertelig familie i det gamle København.


  FESTLIG FAMILIEKOMEDIE

  Et af de mere vellykkede lystspil, med en spraglet og springende historie og et hav af lystspilsskuespillere i fuld vigør: "Krudt og klunker" fører os tilbage til det gamle København, hvor familien Jacobsen, under ledelse af professor Edward Jacobsen, oplever mange spøjse og underholdende begivenheder.

  Kulør på tilværelsen
  Edward Jacobsen afprøver blandt andet et nyt apparatur, der kan måle menneskets intelligens ved hjælp af hovedets form. Professorens fire børn forstår nok at sætte kulør på tilværelsen.

  Slavehandlere i Nyhavn
  Da de beslutter sig for at sælge deres lillesøster til slavehandlere i Nyhavn, hopper bådsmanden Hans med på idéen, hvilket bringer ham i nærheden af husets stuepige, som han falder pladask for.

  Festligt og farverigt
  Således trækkes tilskueren med rundt i et festligt og farverigt univers af spøjse idéer, som næsten ikke kan undgå at glæde såvel børn, såvel som voksne. Skuespillerne er i hvert fald med på idéen, og bodilvindende Gunnar Lauring folder sig ud som aldrig før. Kjeld Petersen har sine øjeblikke som fængslet slangetæmmer, mens Dirch Passers mikroskopiske optræden som fotograf i filmens slutsekunder næsten ikke er værd at nævne.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1958, Danmark, Komedie, Historie, Børn på film, 78 min.

  Dansk titel: Krudt og klunker
  Instr: Annelise Hovmand Prod: Johan Jacobsen Manus: Annelise Hovmand, Finn Methling Baseret på: romanen "Midt i en Klunketid" af Benjamin Jacobsen Foto: Rudolf Frederiksen, Verner Jensen Mus: Erik Fiehn
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BD - Bedste skuespiller (Lauring)