Sommerglæder (1940)

  Et lille hyggeligt sommerpensionat uden penge bliver pludselig overrendt af talrige ivrige beboere.


  ATMOSFÆRE OG CHARME

  Svend Methlings "Sommerglæder" er et dejligt ukrukket og meget charmerende bekendtskab: Et afdæmpet og atmosfærefyldt lystspil, der ikke kun går op i kunstig latter.

  Skønne skuespillere
  Skønne skuespillere udfylder klassiske roller med stort gåpåmod, og enkelte markerer sig med særlig styrke: Rasmus Christiansens stressede hotelejer Brasen er en vidunderligt spillet type.

  Succes forude
  Brasens hotel har ingen gæster og lider desuden under en voksende gæld til de lokale handlende. Men en annonce i avisen ændrer pludselig situationen. Lige med et får Brasen gæster, så det næsten ikke er til at overskue – og det er tæt ved at gå helt i hårdknude for det uprøvede private personale.

  Glæde og tilfredshed
  Men det lykkes Brasen og hans stab at servicere gæsterne trods hektiske perioder, og de fleste gæster kan forlade hotellet glade og tilfredse.

  Stemningsfuldt
  Svend Methling og fotograf Einar Olsen giver billederne liv med stemningsfulde lyssætninger og gennemtænkt visuel variation. "Sommerglæder" er således en fornøjelse også på den tekniske front.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1940, Danmark, Drama, Komedie, 89 min.

  Dansk titel: Sommerglæder
  Instr: Svend Methling Manus: Gunnar Robert Hansen Baseret på: roman af Herman Bang Foto: Einar Olsen Klip: Edith Schlüssel Mus: Emil Reesen
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation