Tea with Mussolini (1999)

  En række gæve engelske modne kvinder strander i Italien, da Mussolini erklærer Frankrig og England krig.


  SUR-SØDT KRIGSDRAMA

  Et ganske overflødigt drama om krigens genvordigheder i Italien set fra en gruppe overklasse-briters synsvinkel. Filmen er plat, vammel og overgearet og med store britiske skuespillere i dårlig instruktion. En tynd kop te med Mussolini.

  Sikker på særbehandling
  Efter at have drukket te med Mussolini i kraft af at have haft en indflydelsesrig mand, føler Lady Hester Random sig sikker på særbehandling midt under Anden Verdenskrig.

  Den aldrende Mary har kærligt taget sig af den uægte dreng, Luca, der nu er blevet stor og skal læres op i livets (og krigens) facetter.

  Bramfri manerer
  Den rige amerikaner, Elsa, gør sin entre og forarger de snobbede kvinder med sine bramfri manerer. Men hun skal vise sig at blive en stor hjælp, da Mussolini alligevel ikke giver briterne særbehandling midt i krigens drama.

  Ikke meget at komme efter
  Der er virkelig ikke meget at komme efter i Franco Zeffirellis film. En film langt under hans vanlige standard. Næsten alle roller er besat med flødebolle-smil eller overgearede grimasser i en film, der aldrig gør op med sig selv, om den er alvor eller komedie.

  Mange scener er håbløst forudsigelige, og krigen synes degraderet til endnu en vag birolle.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1999, Italien, Storbritannien, Komedie, Krigsdrama, 116 min.

  Dansk titel: Te med Mussolini
  Instr: Franco Zeffirelli Prod: Clive Parsons, Riccardo Tozzi, Giovannella Zannoni, Frederick Muller Manus: John Mortimer Baseret på: autobiografi af Franco Zeffirelli Foto: David Watkin Klip: Tariq Anwar Mus: Stefano Arnaldi, Alessio Vlad