Family Business (1989)

  Tre generationer af tyveknægte slår sig sammen om et indbrud, selvom farmand i midten ikke er meget for at lære sønnen op.


  FJOLLET KRIMIKOMEDIE

  Et par skønne skuespillere sørger for, at Sidnet Lumets ukarakteristisk tynde krimikomedie ikke løber helt ud i sandet. Spillet mellem Dustin Hoffman og Sean Connery skaber øjeblikke af en vis intensitet.

  Gentagelser
  Det er stort set også det eneste positive, der er at sige om filmen. Den kredser om samme tema alt for mange gange: Bedstefar Jessie er levemanden med hår på brystet, der ikke har det bedste forhold til sin søn, Vito.

   

  Kan næsten kun gå galt
  Vito har heller ikke noget godt forhold til sin søn, Adam, men forholdet mellem Jessie og Adam er ganske udmærket. Da de tre slår sig sammen om deres livs indbrud, kan det næsten ikke andet end gå galt..

  Rodet iscenesættelse
  En lidt rodet iscenesættelse baseret på et tyndt skrevet manuskript (af Vincent Patrick, baseret på egen roman) gør "Family Business" til en komedie i en lav klasse, ekstra undermineret af Cy Colemans historisk kiksede filmmusik.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, USA, Komedie, Krimi, Drama, 110 min.

  Dansk titel: Family Business
  Instr: Sidney Lumet Prod: Lawrence Gordon Manus: Vincent Patrick Baseret på: roman af Vincent Patrick Foto: Andrzej Batkowiak Klip: Andrew Mondshein Mus: Cy Coleman