Gossip (2000)

  En gruppe unge studerende har som hobby at sprede usande rygter om medstuderende. Det ender grueligt galt.


  TYPISK UNGDOMSTHRILLER

  Endnu en smart, trendy teenagethriller, der er designet udelukkende til et ungt (og ikke videre kræsent) publikum: "Gossip" udvikler sig meget hurtigt forudsigeligt, og det ungsmarte skuespil akkompagneret af tidens hotte popmusik gør ikke sagen bedre.

  Vanvittige løgnehistorier
  En lille gruppe elever på en skole beslutter, at de vil starte en sladderlavine, der skal gøre livet surt for skolens snobbede overklassepige. Men sladderen griber om sig og udvikler sig til helt vanvittige løgnehistorier, der i sidste ende nærmest truer offeret på livet.

  Seksuelle undertoner
  Der ligger konstant seksuelle undertoner på kryds og tværs af persongalleriet, men det er den ganske overraskende slutning, der sætter i hvert fald halvdelen af filmen en smule i relief, så den med hiv og sving kommer i land med æren i behold.

  Pigebedårende charmetrold
  James Marsdens overspillede pigebedårende charmetrold mangler kraft for at slå igennem i så dominerende en hovedrolle. Så er der lidt mere styrke i Lena Headeys samvittighedstyngede Cathy og Kate Hudsons forkælede rigpige Naomi Preston. Joshua Jackson ses i en lille flad birolle som uretfærdigt behandlet kussetyv.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2000, USA, Thriller, Drama, Mystik, Teenagere, 112 min.

  Dansk titel: Gossip
  Instr: Davis Guggenheim Prod: Robert F. Newmyer, Jeffrey Silver Manus: Gregory Poirier, Theresa Rebeck Foto: Andrzej Bartkowiak Klip: Jay Lash Cassidy Mus: Graeme Revell