Proof of Life (2000)

  Da en mand bliver kidnappet af narkobagmænd i Sydamerika, sætter hans kone sin lid til en talentfuld soldat med speciale i kidnapningssager.


  UDEN GNIST

  Taylor Hackfords dramatiske kidnapningskrimi er taget ud af det virkelige liv, ligesom vi af og til hører om lignende sager i pressen: At folk fra Vesten bliver kidnappet af udspekulerede kriminelle bagmænd, der til sidste blodsdråbe forsøger at malke de vestlige pårørende for svimlende høje beløb.

  Kidnappet i Sydamerika
  Da det sker for Meg Ryans Alice Bowman, at hendes mand (David Morses Peter) bliver kidnappet i Sydamerika, træder eksperten, Russell Crowes Terry Thorne, til for at hjælpe. Det viser sig imidlertid, at Peters firma ikke er forsikret mod kidnapning, så Terry fordufter. Heldigvis kan han ikke bære at se Alice i knibe, så han beslutter sig for ekstraordinært at hjælpe hende igennem krisen. Og det kan godt komme til at tage lang tid.

  Gnisten udebliver
  "Proof of Life" holder sig pænt nede på jorden i sin skildring af kidnapningen og de mange forsøg på udredninger. Men den sidste gnist mangler for at blive rigtig indfanget. Det er næsten lige før, filmen bliver for dokumentarisk.

  Visuelt pift
  Skuespillet er pænt, særligt Russell Crowe og David Morse i to vidt forskellige stressede roller. Flotte billeder fra det sydamerikanske giver filmen et visuelt pift.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Action, Drama, Thriller, 130 min.

  Dansk titel: Proof of Life
  Instr: Taylor Hackford Prod: Taylor Hackford, Charles Mulvehill Manus: Tony Gilroy Baseret på: bog af Thomas Hargrove og artikel af William Prochnau Foto: Slavomir Idziak Klip: Sheldon Kahn, John Smith Mus: Danny Elfman