Clara's Heart (1988)

  En meget livsklog kvinde sættes til at mandsopdække en teenageknægt, hvis forældre har glemt ham efter at have mistet et spædbarn.


  EN VEN I NØDEN

  Whoopi Goldberg har en vane med at rende ind i dårlige film. I hvert fald kommer det ikke som nogen overraskelse, at hun medvirker i denne Robert Mulligan-saga om en lille drengs umulige og ignorante forældre, der ovenpå et dødsfald søger hjælp hos den livskloge Clara.

  At vende skidt til godt
  Clara kan bare det dér gylle med at vende skidt til godt: Teenageren David er ved at gå i hundene over sine overfladiske forældre, men Clara sørger for at sætte noget fornuft i gang i drengens hoved, og dét skal han komme til at takke hende mange gange for.

  Plumret sammensurium
  Ind imellem er der tiltag i retning af en lille smule kvalitet i Mark Medoffs manuskript, men det helt overvældende helhedsindtryk er et plumret sammensurium af stærkt usandsynlige scener, hvor David og Claras venskab udbygges.

  Ligger ikke øverst
  Hvis Clara virkelig er livsklog, hvorfor snakker hun så med denne trængte dreng om forholdet til piger, muskler og kønsbehåring, når det næppe er det, der ligger øverst i Davids bevidsthed?

   

  Indsigt savnes

  Et eksempel på historiefortælling fuldstændig uden indsigt. Noget forbilledligt studie i børnepsykologi bliver filmen i hvert fald ikke. Skuespillet halter fra start til slut. Film, beslut dig! Vil du være drama eller komedie? Svaret står hen i det uvisse.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1988, USA, Drama, Teenagere, 108 min.

  Dansk titel: Claras hjerte
  Instr: Robert Mulligan Prod: Martin Elfand Manus: Mark Medoff Baseret på: roman af Joseph Olshan Foto: Freddie Francis Klip: Sidney Levin Mus: Dave Grusin
  Priser
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Harris)