Une vraie jeune fille (1976)

  En ganske ung pige er stangliderlig uden ophold, men den lokale tyr vil ikke kendes ved hende.


  TEENAGEPIGELYSTER

  Catherine Breillat forsøger sig igen med et ungpigeportræt af seksuel karakter. Denne gang drejer det sig om Alice, der spankulerer rundt i fars og mors baghave med trusserne nede om anklerne, mens hun er ved at dratte om af begær.

  Lyster ude af kontrol
  Hendes lyster er svære at styre. Konstant må hun pille sig mellem benene, især når hun tænker på den lokale savværksmand Jim. Hun gør sig lækker for den hårdtarbejdende, men gang på gang vender han hende ryggen.

  Under bæltestedet
  Denne, Catherine Breillats debutfilm, rummer rigelige mængder antydninger under bæltestedet. Ungpigebegæret emmer af intensitet, men filmens primitive teknik og en ensformighed, der er til at skære ud i tykke skiver, gør oplevelsen mat.

  Spirende seksualitet
  Ganske vist forstår Catherine Breillat at skildre den spirende seksualitet med pæn overbevisning, men det har man ikke meget glæde af, når historien udenom ikke rummer megen dybde.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1976, Frankrig, Psykologisk drama, Teenagere, Erotik, 93 min.

  Dansk titel: A Real Young Girl
  Instr: Catherine Breillat Prod: André Génovès Manus: Catherine Breillat Baseret på: roman af André Génovès Foto: Pierre Fattori Klip: Annie Charrier Mus: Mort Shuman
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation