Per (1975)

  En københavnerrod vikles ind i en grim forbrydelse, da en direktør på fallittens rand beder ham om at hjælpe sig.


  VOKSEN DANSK FILM

  Sammenhængende film:
  Flugten (1973)
  Per (1975)
  Blind makker (1976)

  "Per" er en voksen dansk film og den bedste i trilogien: Den er moden og inspireret, veliscenesat og dygtigt spillet. Historien er velskrevet uden dog at placere sig i eliten blandt de mest opfindsomme.

  En pæn sum penge
  Ole Ernst spiller københavnerroden, Per Hansen, der en dag støder ind i direktøren, Helge Lorentzen. Han tilbyder Per en pæn sum penge for at sætte ild til en fabrik, og Per kan selvsagt ikke modstå fristelsen.

  To vidt forskellige typer
  Det går dog ikke helt, som Lorentzen havde regnet med, og nu er han nødt til at skjule Per for ikke at løbe fra sit ansvar. Per kører sammen med direktørens kone, Marianne, til sommerhuset i Sverige, hvor de to vidt forskellige typer må forsøge at komme ud af det med hinanden.

  Truende tung alvor
  Filmen er lige dele drama og krimi med en underfundig humor til at lægge en dæmper på den truende tunge alvor. Det gør "Per" til en frisk og ofte sprudlende film, der midt i sine dramatiske scener også viser bløde sider.
   

  En ekstra tand op

  Visse forhold i historien er måske ikke jordens mest troværdige, men især Ole Ernst og Frits Helmuth pepper det hele en tand ekstra op.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024