Pay It Forward (2000)

  En ny lærer sætter børnene til at overveje livet, og det bliver skæbnesvangert for en dreng og hans mor.


  BITTERSØD LIVSTANKE

  Tid til at tørre øjenkrogene og gøre plads til en klump i halsen - hvis man altså "tænder" på amerikanske sødsure moraler til sagte eftertanke. All right, den er da meget sød denne "Pay It Forward" - en fredelig historie om den 11-årige, Trevor, der får en ny lærer, Eugene.

  At gøre en forskel
  Eugene giver eleverne noget at tænke over, da han giver dem en opgave, hvor de skal overveje livets dybere mening og forsøge at gøre en forskel.

  Hjertet på rette sted
  Trevor har hjertet på rette sted og sætter et større projekt i gang, hvor han vil gøre noget godt for andre, som så skal gøre noget godt for andre, som så igen skal gøre noget godt for andre, osv. Det bliver til en hel lille kult i USA.

  Dreng med potentiale
  Det var mere, end den gode lærer havde forventet, men oven i købet sørger Trevor også for, at hans mor og Eugene finder sammen. Dén dreng er der potentiale i.

  Der tærskes langhalm
  Som i alle sursøde amerikanske melodramaer forløber disse begivenheder dog ikke uden vanskeligheder, og der tærskes da også rigeligt langhalm på både love story og drengens gode vilje.

  Ærgerlig slutning
  I en dybt ærgerlig slutning sættes det gode over styr, og det hele drukner i det vamle. Synd - for der var potentiale i den film. Den første time er faktisk virkelig værd at se.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Romantik, Drama, Børn på film, 125 min.

  Dansk titel: Gi' det videre
  Instr: Mimi Leder Prod: Peter Abrams, Robert L. Levy, Steven Reuther Manus: Leslie Dixon Baseret på: bog af Catherine Ryan Hyde Foto: Oliver Stapleton Klip: David Rosenbloom Mus: Thomas Newman