Tre små piger (1966)

  Tre unge komtesser finder hver deres udkårne, men ikke alle falder i deres fars smag.


  LET LILLE SYNGESPIL

  Danske filmmusicals fra 1960'erne:

  Forelsket i København (1960)

  Prinsesse for en dag (1962)

  Frøken Nitouche (1963)

  Sommer i Tyrol (1964)

  Landmandsliv (1965)

  Flagermusen (1966)

  Tre små piger (1966)

   

  "Tre små piger" er en af de mere sammensatte film i den danske lystspilsskat. Den er nemlig både grim og smuk, plat og sjov, tåbelig og interessant.

  Klassisk dansk lystspilsfyldstof
  Ebbe Langbergs fjerde forsøg som instruktør er mest af alt et trættende syngespil, hvor skuespillere i tide og utide bryder ud i forudsigelige sange, trukket ud i det uendelige som klassisk dansk lystspilsfyldstof.

  Charmerende scenografi
  Men samtidig med at sangene er trættende og stereotype, rummer den vaudeville-inspirerede films scenografi i al sin enkelthed en charme, der er ganske utraditionel. En lille baggårdsidyl med toppede brosten danner således scene for mange af sangudbrudene.

  Passabelt skuespil
  Skuespillet er såmænd heller ikke værst. Poul Bundgaard er striks og charmerende velspillende som grev Rambow, der ikke er tilfreds med døtrenes kavalerer (de skal nemlig helst være adelige).

  Mere skabet end skønt
  Ove Sprogøe er den anden af skuespillerne, der skal have en lille kompliment med på vejen. Ellers er der ikke mange hurraråb til skuespillet, der bliver mere skabet end skønt. De tre små piger i skikkelse af Daimi, Malene Schwartz og Susse Wold er nok henrivende, men der er ikke meget at arbejde med i tyndt skrevne roller.

  Overfladisk serveret
  Omvendt er de tre små pigers bejlere heller ikke særlig ophidsende: Jesper Langberg, Jørgen Kiil og Christoffer Bro er nok næsegrus begejstrede for de henrivende kvinder, men forelskelserne er tamt og overfladisk serverede.

  Utraditionelt
  Men altså en lidt utraditionel dansk film, der trods fin musikalitet bærer mange af de fortærskede lystspilsklichéer i sig. Den brede vifte af musik er baseret på en operette af Walter Kollo og er til filmen arrangeret af Bent Fabricius-Bjerre.

  Fine locations
  Fine loactions og kostumer indrammer København med masser af historisk charme. Således kommer vi både i Frederiksberg Have, Kongens Have og på Kastellet.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1966, Danmark, Komedie, Musical, 90 min.

  Dansk titel: Tre små piger
  Instr: Ebbe Langberg Prod: Bo Christensen, Henning Karmark Manus: Susanne Palsbo Baseret på: operette af Walter Kollo Foto: Arne Abrahamsen, Claus Loof, Jørgen Skov Klip: Ole Steen Mus: Walter Kollo, Susanne Palsbo (sange)