Operation Crossbow (1965)

  Britiske agenter sendes under 2. verdenskrig til Tyskland for at kunne gennemskue tyskernes planer med nye flytyper.


  INTENST OG ÆGTE

  Udmærket intens og velgennemtænkt krigsfilm, overbevisende i scenografi og skuespil. Det er historien om briternes kamp for at gennemskue tyskernes forsøg med nye bombefly.
   

  Britisk snilde

  Med britisk snilde sendes en række tysktalende agenter til tyskernes forsøgsområder, og her er det meningen, at man skal skabe så stor tillid, at man kan komme bag kulissen og få indflydelse. Kort sagt ødelægge tyskernes projekt, før tyskerne ødelægger London.

  Force i sproget
  En af filmens absolutte forcer er, at der rent faktisk tales tysk, hvor der skal tales tysk! Det er ellers sjældent, det sker. Tit og ofte irriteres man over, at man er sluppet billigt over det "problem" ved at lade skuespillerne sige de første to replikker på tysk for derefter at slå over i pæreamerikansk. En anden kvalitet ved filmen, er at de fleste udendørs scener er filmet on location og altså ikke i et eller andet Hollywood-studie med rullende film i baggrunden.

  Fremdrift i scenerne
  Der er fremdrift i scenerne, og kun enkelte gange trækkes nogle lidt for klassiske klichéer for langt ud, så man får svært ved at skjule et gab. Ingen overdrevet store stjerneskuespillere i sving, bortset fra Sophia Loren, men alle gør de det godt (måske lige med undtagelse af Sophia Loren, der vrider sig gennem et par uskønne semi-romantiske scener).  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024