Swing Kids (1993)

    En gruppe unge tyskere kæmper for at holde sig ude af nazismens greb.


    BITTERSØDT SELVPROMOVERENDE

    En gruppe unge tyske mænd drømmer sig væk fra Hitler-regimet ved at føre en amerikaniseret livsstil med swingmusik. Da deres lidenskab bliver opdaget, er eneste alternativ til fængsel en karriere i Hitler-Jugend, nazisternes ungdomskorps, og hér kan det være svært for selv den mest indædte antinazist ikke at lade sig rive med af nazismen.

    Bittersødmen kvæler
    "Swing Kids" kvæler sig selv i bittersødme og teatralske udladninger. En lille hær af bedårende, populære skuespillere kæmper med en historie, der bliver ufrivilligt komisk og tarvelig i sin forudsigelighed.

    Rent til latter
    Visse typer synes rent til latter, og det er svært at pege på bare én skuespiller - ud over den ikke krediterede Kenneth Branagh, der har en ret stor birolle som gestapo - der synes at befinde sig godt i filmen og dens svulstige scenografi. Muligvis sjov at se for de swing-tossede og i øvrigt for dem, der ikke lægger vægt på historisk korrekthed, for det gør manuskriptforfatterne tydeligvis ikke.



    Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1993, USA, Drama, Musik, Teenagere, 112 min.

    Dansk titel: De unge rebeller
    Instr: Thomas Carter Prod: Mark Gordon, John Bard Manulis Manus: Jonathan Marc Feldman Foto: Jerzy Zielinski Klip: Michael R. Miller Mus: James Horner