An Occasional Hell (1996)

  En forhenværende politibetjent sættes på en svær opgave - og forelsker sig i en af de mistænkte.


  STEMNINGSMÆTTET DRAMATIK

  En lille forfriskning midt mellem mange ligegyldige film med samme emne: "An Occasional Hell" rummer en behageligt kærlig stemning og et fascinerende portræt af den fysisk spolerede eksbetjent, Ernest Dewalt.

  Hjertelig indfaldsvinkel
  Således kan man konstatere, at der i Anton Sankos og Randall Silvis' historie ligger en hjertelig indfaldsvinkel til et ellers håbløst fortærsket tema: Eksbetjent bliver opsøgt af frustreret enke, der er hovedmistænkt for at have myrdet sin mand - og i busken lurer Amor.

  Uforudsigelig udvikling
  Filmen indbyder fra første minut til et alternativt dækket bord, hvor der ikke serveres, hvad man forventer. Ganske vist er der mellem for- og hovedret tendenser i retning af det banale, men tonen holdes alligevel fint helt frem til desserten.

  Flot Berenger-præstation
  Spillet mellem Tom Berenger og Valeria Golino er godt, men den helt store skuespillerstyrke finder vi i Berengers overbevisende fremtræden. Hans portræt af eksbetjenten, Ernest Dewalt, er blandt hans flotteste.
   

  Et lille kærlighedsforhold

  Den hovedmistænkte kvinde i en mordsag beder ham om hjælp til at opklare sagen, og det ender meget oplagt med et lille kærlighedhedsforhold. Men også på dét felt har Dewalt sine begrænsninger, da han i sin tid som betjent blev skudt i maven og måtte af med den ene nyre.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1996, USA, Thriller, Mystik, 89 min.

  Dansk titel: Hver mand sit helvede
  Instr: Salome Breziner Prod: Allan A. Apone, Robert Greenwald, David Matalon, George Moffly Manus: Anton Sanko, Randall Silvis Baseret på: roman af Randall Silvis Foto: Mauro Fiore Klip: Gib Jaffe Mus: Sharal Churchill, Anton Sanko