Taxi 2 (2000)

  En hurtigtalende taxichauffør i en specialudrustet Peugeot 406 kører som en gal gennem franske gader.


  LAVT NIVEAU OG LAVPROFIL

  Sammenhængende film:
  Taxi (1998)
  Taxi 2 (2000)
  Taxi 3 (2003)

  En fænomenal skuffelse i forhold til den underholdende forgænger: "Taxi 2" dumper i alle kategorier, men overlever smeltedøden på sine veltimede actionsekvenser.

  Hurtigtkørende- og talende
  Samy Naceri er endnu engang den hurtigtkørende- og talende taxichauffør, der er helt vild med at køre gennem byen med op imod 300 km/t i sin tunede hvide Peugeot 406.

  Reelt ikke-eksisterende handling
  Således kører han både gravide kvinder og højtdekorerede militærmænd gennem Marseilles gader og gyder. Ind imellem skal der forestille at være en smule handling, men den er reelt ikke-eksisterende.

  Fatalt ved siden af
  Filmen rammer fatalt ved siden af. I sin pinligt misforståede "humor" placerer den sig på et lavt niveau, at det virkelig grænser til det kriminelle, og end ikke gulvtæppet og sofaens armlæn derhjemme kan afhjælpe frustrationerne.

  Ekstremt forudsigeligt
  Ethvert splitsekund af Luc Bessons historie er så forudsigeligt, at absolut enhver begivenhed i filmens 85 minutter kan forudsiges - for ikke at nævne hver en replik. Og hvad er der så tilbage? For at sige det pænt: En røv med ører!
   

  Dumt og bøvet

  Naceris og Diefenthals spil er både dumt og bøvet, men det passer selvfølgelig også fint ind i helheden. En absolut bundskraber med en trøstestjerne for rimelig action.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2000, Frankrig, Action, Komedie, Krimi, Biler på film, 85 min.

  Dansk titel: Taxi 2
  Instr: Gérard Krawczyk Prod: Luc Besson, Laurent Pétin, Michèle Pétin Manus: Luc Besson Foto: Gérard Sterin Klip: Thierry Hoss Mus: Al Khemya