Murder on the Orient Express (1974)

  Om bord på Orientekspressen begås et mord, og privatdetektiven Poirot, der er med på toget, får sin sag for i opklaringsarbejdet.


  TØR AGATHA CHRISTIE-KRIMI

  Et uoverskueligt ocean af stjerneskuespillere og en næsten ligeså uoverskuelig mordsag udgør kernen i denne grundlæggende stillestående Agatha Christie-filmatisering.

  Alle er mordmistænkte
  Om bord på Orientekspressen befinder sig privatdetektiven med det ubegribeligt vandkæmmede hår, Hercule Poirot. De resterende rejsende skal snart alle blive mordmistænkte, da en rejsende findes myrdet i sin kahyt.

  Dialogmættet
  Herfra går den vilde opklaringsjagt, hvor Poirot går minutiøst frem i sine afhøringer - over to timer i stillestående selskab med store skuespillere, der yder deres bedste i kedsommelige kulisser. Det er en gennemført dialogmættet film, der har været ganske ligetil at indspille, rent scenografisk.

  Fine småroller
  Bedst - og mindst overspillet - blandt skuespillerne, (og skuespillet er virkelig en faktor, som denne film må vurderes på), er Vanessa Redgrave og Sean Connery, begge i små roller.

  Overspil
  Blandt de mere overspillede finder vi både Albert Finneys Oscar-nominerede Poirot og i særdeleshed en fatalt fejlcastet Anthony Perkins, der slet ikke ved, hvilket ben han skal stå på i denne lille og tåbelige rolle.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1974, Storbritannien, Krimi, Mystik, Tog på film, 127 min.

  Dansk titel: Mord på Orientekspressen
  Instr: Sidney Lumet Prod: John Brabourne, Richard B. Goodwin Manus: Paul Dehn Baseret på: roman af Agatha Christie Foto: Geoffrey Unsworth Klip: Anne V. Coates Mus: Richard Rodney Unsworth
  Priser
  • AAN - Bedste skuespiller (Finney)
  • AA - Bedste birolle skuespillerinde (Bergman)
  • AAN - Bedste adopterede manuskript
  • AAN - Bedste fotografering
  • AAN - Bedste musik
  • AAN - Bedste kostumedesign