Støv på hjernen (1961)

  En hel stribe hverdagsdanskere i et moderne boligkompleks kæmper kønnenes hverdagskamp.


  UNDERHOLDENDE KØNSROLLE-LYSTSPIL

  Sammenhængende film
  Støv på hjernen (1961)
  Det støver stadig (1962)
  Støv for alle pengene (1963)
  Passer passer piger (1965)

  Det er en udsøgt fornøjelse at betragte dette lystspils-tidsbillede, der virkelig går i detaljen med de tidligere 1960'eres smag og behag.

  Rigtig 60’er-indretning
  Det sjoveste er indretningen i de talrige lejligheder, som vi bliver budt indenfor i undervejs. Men menneskene, der bor i dem, udgør også særdeles underholdende ’effekter’.

  Kønsrollerne er skarpe
  Vi følger livet i en moderne dansk boligblok. Alle kvinderne sætter stadig en ære i husmodergerningen, mens mændene stort set får lov at passe sig selv. Der er dog tendenser i retning af et oprør fra kvindernes side.

  Små hverdagsdramaer
  Filmen beskriver de små dramaer i hverdagen, mand og kvinde imellem. Det er ganske spidsfindigt, og der er heraf en del at more sig over undervejs. Blandt skuespillerne glæder man sig særligt over Dirch Passers vicevært og Bodil Udsens skrappe fru Hansen. Paul Hagen har en mindeværdig monolog i en lille birolle som forsikringssælger. Ikke noget fantastisk originalt lystspil, men det er et klart plus, at filmen ikke drukner i konstrueret gakkethed eller overdrevne sterotyper.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024