Plenty (1985)

  En kvinde kæmper mod sine egne indre dæmoner i tiden efter 2. verdenskrig. Det er svært at stå model til for hendes nærmeste.


  VAG SKÆBNEFORTÆLLING

  Man skal nogle gange grueligt meget igennem på et meget tyndt grundlag. Det er tilfældet med Fred Schepisis film, "Plenty", der udstiller Meryl Streep i to stive timer i en vaklende og unødvendigt omfattende fortælling om en kvindes kamp med sig selv.

  Et sort tomrum
  Streep spiller Susan Traherne, der havde sin storhedstid under 2. verdenskrig, men efter krigen synker dybere og dybere ned i et sort tomrum, hvor hendes utilregnelige temperament bestemt ikke trives. Denne ubalance mærkes selvfølgelig tydeligst blandt Susans nærmeste, og det driver efterhånden manden, Raymond Brock, til vanvid.

  Farligt flot fotograferet
  Filmen er ambitiøst fortalt og farligt flot fotograferet med en beundringsværdig professionel anvendelse af bredformatets muligheder. Historien står imidlertid slet ikke mål med teknikken, og man må nøjes med ganske få alenestående sekvenser, der er værd at bide mærke i.

  Træg & uvedkommende
  Historien er generelt træg og uvedkommende, om man er meget længe om at finde ud af, hvad det hele overhovedet skal gøre godt for - der kan synes uendeligt langt til slutningen somme tider.

  Fine karakterroller
  Der er dog plads til, at en række skuespillere kan markere sig utrolig flot. John Gielgud er uforlignelig som den aldrende ambassadør, Leonard Darwin, ligesom en meget ung Sting virkelig gør en god figur som en af Susans mandlige bekendte.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1985, Storbritannien, USA, Drama, 119 min.

  Dansk titel: For enhver pris
  Instr: Fred Schepisi Prod: Joseph Papp, Edward R. Pressman Manus: David Hare Baseret på: skuespil af David Hare Foto: Ian Baker Klip: Peter Honess Mus: Bruce Smeaton