The War Zone (1999)

  Langt ude på den engelske hede bor en tilsyneladende velfungerende kernefamilie. Men sønnen erfarer, at faderen udnytter søsteren seksuelt.


  NÆRGÅENDE PSYKOLOGISK DRAMA

  Den britiske skuespiller, Tim Roth, fik sin instruktørdebut med dette overbevisende ægte og nærgående psykologiske drama om incest i en ellers tilsyneladende velfungerende kernefamilie.

  Familien er for nylig flyttet ud på landet efter en storbytilværelse i London. En lille efternøler er på vej, 15 år efter storebror, Tom.

  Dramatisk fødsel
  Mens barnet og moderen og resten af familien kommer sig ovenpå den dramatiske fødsel - der også involverer en bilulykke - opdager sønnen, Tom, til sin store forskrækkelse og afsky, at faderen har et unaturligt kærligt forhold til sin datter, Jessie.

  Verden ramler
  Selvom storesøsteren ikke vil indrømme forholdet til faderen, borer Tom dybere i sagen og kan afsløre omfanget af incesten. Verden ramler fuldstændig for den 15-årige dreng. Han er ikke sikker på, hvornår han skal lade bomben falde for moderen.

  Overbevisende film
  Tim Roths instruktion er særdeles sikker og meget overbevisende. Han har gennem pragtfulde naturoptagelser, solid personinstruktion og en afbalanceret brug af underlægningsmusik skabt et drama af endog stærkt nærgående dimensioner.

  Intensitet
  Det er en utrolig intensitet og en knugende fornemmelse i brystet, Tim Roth vrister ud af det velskrevede manuskript, som Alexander Stuart har baseret på sin egen roman. Man kan næsten ikke bære de mest barske sekvenser, der er særdeles grove.

  Fantastisk spil
  De to unge hovedrolleindehavere spiller fantastisk, særligt Freddie Cunliffes forstenede Tom er værd at fremhæve. Også Ray Winstones portræt af en far med skjulte dæmoner er utrolig flot. Lara Belmonts Jessie tilføres uhyggeligt ægte udstråling.

  En film der tør komme med sit budskab ganske ucensureret - tiltrængt uamerikansk.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1999, Storbritannien, Italien, Psykologisk drama, Teenagere, 95 min.

  Dansk titel: The War Zone
  Instr: Tim Roth Prod: Dixie Linder, Sarah Radclyffe Manus: Alexander Stuart Baseret på: roman af Alexander Stuart Foto: Seamus McGarvey Klip: Trevor Waite Mus: Simon Boswell
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN - C.I.C.A.E. Award
  • BD-N - Bedste ikke-amerikanske film