Sneakers (1992)

  En gruppe af eftersøgte kriminelle uden identitet skaffer sig en boks, der kan afkode enhver statslig kryptering, så nu er de for alvor eftersøgte.


  HØJSPÆNDING OG HUMOR

  De fleste skuespillere føler sig mærkbart som fisk i vandet i denne frække, vittige og kvikke spændingsfilm.

  Manden uden identitet
  Robert Redford spiller manden uden identitet, den eftersøgte Martin Bishop/Martin Brice, der har speciale i at skaffe sig adgang til statslige computersystemer ved at bryde deres kryptering.

  Korps af eftersøgte
  Bishop/Brices hjælpere udgør et helt lille korps af ivrige eftersøgte, der hver har et eget speciale. Den mest underholdende type i slænget er den blinde "Whistler", der ved hjælp af sin fantastiske hørelse kan afsløre de vildeste hemmeligheder. Holdet er på jagt efter en særlig boks, der uhindret kan skaffe dem adgang til alverdens store systemer, og jagten kommer ikke til at gå stille for sig.

  Frisk humor
  "Sneakers" tager sig selv dejligt uhøjtideligt. Der er masser af plads til frisk humor, og det klæder virkelig historien. De frække variationer i en ellers højspændt handling giver tydeligvis skuespillerne inspiration. I hvert fald er de fleste spillere fornøjeligt veloplagte.

  Dramatisk filmmusik
  James Horner har komponeret en meget dramatisk filmmusik, der ikke altid helt harmonerer med begivenhederne i billederne. River Phoenix kan opleves i en noget overfladisk rolle - en af hans sidste.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024