Bertram & Co (2002)

  En lille dreng og hans familie går til kreativt modangreb, da farmand er blevet uretfærdigt behandlet.


  SUPERDUMT MODERNE LYSTSPIL

  Sammenhængende film:
  Kidnapning (1982)
  Tre engle og fem løver (1982)
  Bertram & Co (2002)

  Endnu en af Bjarne Reuters børnebøger om drengen Bertram og hans brogede familie er hér filmatiseret: "Bertram & Co." er et fabelagtigt godt eksempel på en dansk film, der hører hjemme i skraldespanden og ikke i de danske biografer, var det da ikke lige for børnenes skyld.

  Lalleglæde
  Ok, der er da øjeblikke, hvor filmen er tilnærmelsesvis hyggelig, men generelt bærer den præg af en lalleglad iscenesættelse, en udtalt manuskriptløshed og en flok skuespillere, der virker helt overladt til egne vekslende improvisationsevner.

  En lille frækkert
  Drengen Bertram er en rigtig lille frækkert på syv år. Han er rigtig trendy og er altid med på den værste. Da hans tidligere straffede far bliver snydt af sin nye arbejdsgiver, beslutter Bertram og co. sig for, at det skal være løgn, og de gennemtænker en fantastisk plan for at få hævn.

   

  Tålelige biroller

  Blandt de mest tålelige præstationer finder vi en veloplagt Dick Kaysø som den dumme politimand, og Jarl Friis-Mikkelsen som fjolleonkel Georg (i Otto Brandenburgs gamle rolle.)  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2002, Danmark, Børn på film, 75 min.

  Dansk titel: Bertram og co
  Instr: Hans Kristensen Prod: Regner Grasten Manus: Torvald Lervad Baseret på: romanen "Abdullahs juveler" af Bjarne Reuter Foto: Peter Roos Klip: Jørgen Kastrup, Thomas Krag Mus: Søren Hyldgaard, George Keller
  Priser
  • RB-N - Bedste special effects