Getting Even With Dad (1994)

  Tre amatørforbrydere har gjort alletiders kup, men en 11-årig knægt gør livet surt for dem.


  VELOPLAGT FAMILIEUNDERHOLDNING

  En ganske veloplagt lille komedie til stor fornøjelse for både store og små. Tilpas afdæmpet og med en historie, der er fuld af festlige nuancer.
   

  Alletiders kup

  Den løsladte tyv, Ray, og hans to kejtet-bøvede hjælpere gennemfører alletiders kup, der gør dem alle en kvart million dollars rigere. Men der er et lille problem, som de tre ikke lige har taget højde for.

  Uventede problemer
  Ray har nemlig fået uventet besøg af sin 11-årige søn, Timmy, der har opsnappet trekløverets planer og nu gør livet surt for dem. For at få faderens opmærksomhed vælger drengen at opstille en række krav, som alle tre fyre skal opfylde igennem en hel uge. Det bliver til mange ture i tivolier, zoologiske haver og meget andet - til stor irritation for de voksne mænd.

  Faderkærlighed på vej
  Men undervejs opdager Ray, at han måske alligevel holder af sin søn, og dét sætter ham i et nyt dilemma.

  Frækkert på spil
  De største kilder til underholdning er de mange påfund, som drengen præsterer og udsætter de sagesløse forbrydere for. Der er en lille smule Alene hjemme over Culkins frækkertspil, men generelt er han mere afdæmpet end ellers.

  Sød & kærlig underholdning
  Filmen vinder netop på sin forholdsvis "lødige" stil, der kun sjældent kører i falde-på-halen-overgear og for det meste udgør sød og kærlig underholdning. Ikke fordi den bringer noget nyt under solen, men fordi den er en udpræget feel good-film med hjertet på rette sted.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1994, USA, Komedie, Krimi, Familie, Børn på film, 108 min.

  Dansk titel: Så er vi kvit, far
  Instr: Howard Deutch Prod: Pierce Gardner, Katie Jacobs Manus: Tom S. Parker, Jim Jennewein Foto: Tim Suhrstedt Klip: Richard Halsey Mus: Miles Goodman