Livvakterne (2001)

  Svenske specialtrænede betjente havner i psykisk og fysisk stress, da en baltisk forbrydergruppe slår til.


  HOLLYWOOD LOOK-ALIKE

  Så kom Hollywood til Sverige. Der er ikke den mindste smule tvivl om, at folkene bag denne svenske thriller er blevet både fascineret og inspireret af amerikanske film i samme genre og har forsøgt at overføre dem til en svensk kulisse.

  En heftig opgave
  Svensk politis specialstyrker kommer på en heftig opgave, der involverer både biljagter, løsepenge og mord. En baltisk forbrydergruppe slår til og har planer om at trække en pæn sum penge ud af et firma.

  Hovedet hugges af!
  Firmaets ejer begår en dumhed, der kan komme til at koste dyrt. Snart har hans kone nemlig en"columbiansk halskæde" på - en sprængladning, der hugger hovedet af konen, hvis ikke pengene falder inden kl. 12. Der er som ventet pustet action i projektet fra første til sidste sekund, men det er meget sjældent, at spændingen fungerer overbevisende.

  Åbenlys kopiering
  Det meste af tiden går reelt med at ryste på hovedet ad den åbenlyse kopiering af amerikansk filmstil - man kan næsten tale om at skrive af - kun ganske sjældent er der egentligt hold i begivenhederne.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2001, Sverige, Thriller, Action, 95 min.

  Dansk titel: Livvagterne
  Instr: Anders Nilsson Prod: Joakim Hansson Manus: Joakim Hansson, Anders Nilsson Foto: Per-Arne Svensson Klip: Darek Hodor Mus: Bengt Nilsson