Fast & Furious 6 (2013)

  En gruppe venner med forstørret speederfod i en kriminel løbebane samles igen. Politiet har nemlig brug for hjælp i kampen mod væmmelige bagmænd.


  FLERE PROLETARTYNDE TRÅDE

  Sammenhængende film:
  The Fast and the Furious (2001)
  2 Fast 2 Furious (2003)
  The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
  Fast & Furious (2009)
  Fast Five (2011)
  Fast & Furious 6 (2013)

  Furious 7 (2015)

  Sjette kapitel i den omfattende og tilsyneladende uendelige "Fast & Furious"-franchise er i meget høj grad mere af samme skuffe og som sådan både dum og skuffende.

  Sanselig voldtægt
  Det indebærer en sand sanselige voldtægt på alle tænkelige krampagtigt fortærskede parametre. Store stærke heterofyre, der ved gud ikke har opfundet den dybe tallerken, men som er morderlig gode til at træde på speederen og dreje på rattet.

  Barske babes
  Barske babes med gode forlygter i små sommertoppe sørger for, at deres store stærke fyre får, hvad de skal have, og fyrene har omvendt en mission hér i livet, når drengepige-lillemor venter til en omgang lagengymnastik.

  Dunderdumme skurke
  Dunderdumme superskurke leverer varen, når vores helte må gennem de fleste elementer for at få skovlen under dem. Biljagterne står bogstavelig talt i kø, og der er dømt hæsblæsende action, når drengene og pigerne giver den gas i en heksekedel, der udelukkende er sat så heftigt i søen for at kunne overgå de tidligere films niveau.

  Ultratynd handling
  Handlingen er ultratynd og funderet på et hverken interessant eller originalt plot, hvor det hele er tegnet fuldkommen sort/hvidt op. Replikkerne er hovedrystende fladpandede og ærlig talt vold-proletariske - det er næsten ikke til at bære og kulminerer nok allerstærkest, når man forsøger sig med humoristiske indspark.

  Veltimede actionscener
  Et par særdeles veltimede actionscener sørger for, at tilskueren i hvert fald ind imellem vågner op fra døsen. Men der er meget langt imellem, at det er værd at spærre øjnene op, for det meste action er fuldbyrdet forudsigelig og ekstremt støjende, konstant underbygget af den prototypiske genrefilmmusik.

  Ingen udvikling
  Venneparret Dominic og Brian er ikke tilført nogen reel udvikling, og Vin Diesel og Paul Walkers portrætteringer bliver herefter - flade og kedelige. Hele banden af biroller præsterer endnu engang på pumperne, og så er der dobbelt dansk islæt, idet både Thure Lindhardt og Kim Kold optræder i ubetydelige biroller. Lindhardt lider en både ydmygende og krank skæbne.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2013, USA, Action, Krimi, Thriller, Fly på film, Biler på film, 130 min.

  Dansk titel: Fast & Furious 6
  Instr: Justin Lin Prod: Vin Diesel, Neal H. Moritz, Clayton Townsend Manus: Chris Morgan Foto: Stephen F. Windon Klip: Greg D´Auria, Leigh Folsom Boyd, Dylan Highsmith, Kelly Matsumoto Mus: Lucas Vidal