Forgotten Silver (1995)

  En glemt newzealandsk filminstruktør bliver genopdaget, og det viser sig, at hans filmambitioner rakte endog meget vidt.


  ALLE TIDERS "DOKUMENTAR"

  Det er svært ikke at afsløre denne films mission, så vil man ikke kende særpræget, skal man vente med at læse disse linjer, til efter filmen er set.

  Usædvanlig dokumentarfilm
  Den newzealandske instruktør, Peter Jackson, har hér skabt en noget usædvanlig dokumentarfilm.

  En filmpionér genopdaget
  Det er den utrolige historie om en glemt new zealandsk filminstruktør, der fascinerer fra første scene. Angiveligt skal en masse filmruller have ligget gemt og glemt i en stor kiste. Nu har Peter Jackson fået fingre i optagelserne og kan afdække fantastiske optagelser.

  Den afdøde instruktør var ovenud ambitiøs, og det viser sig blandt andet, at han var den første til at forsøge sig med synkrontale og farvelægning på film, længe før det blev teknisk muligt.

  Kan ædes råt
  Alle disse utrolige historier ville man gerne æde råt, og det kunne faktisk lade sig gøre at narre tilskueren, hvis sandheden om denne dokumentar ikke var kendt på forhånd!

  Flot mockumentary
  Det er enormt underholdende at se filmen og vide, at det er en flot mockumentary over de populære dokumentarprogrammer, der dagligt ruller over tv-skærmene rundt omkring i verden.

  Højt troværdighedsniveau
  Skabt med et højt troværdighedsniveau, blandt andet takket være fabelagtig teknik, er "Forgotten Silver" et svindelnummer, som i hvert fald new zealænderne sent vil glemme, at dømme efter ekstramaterialet på dvd'en.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, New Zealand, Dokumentar, Komedie, Mockumentary, 57 min.

  Dansk titel: Forgotten Silver (tv)
  Instr: Costa Botes, Peter Jackson Prod: Sue Rogers Manus: Costa Botes, Peter Jackson Foto: Alun Bollinger, Gerry Vasbenter Klip: Eric De Beus, Michael Horton Mus: Duncan Davidson, Steve Roche, Janet Roddick