Double Exposure (1973)

  En snedig mand, der forsker i påvirkning af menneskers underbevidsthed, finder en udspekuleret måde at slå sin plageånd ihjel på.


  DEN SNEDIGE MORDER

  Columbo, sæson 3:

  Lovely But Lethal (1973)

  Any Old Port in a Storm (1973)

  Candidate for Crime (1973)

  Double Exposure (1973)

  Publish or Perish (1973)

  Mind Over Mayhem (1973)

  Swan Song (1973)

  A Friend in Deed (1974)

   

  Denne Columbo-episode beskæftiger sig med en interessant manipulationsteknik, som også i det virkelige liv gav anledning til en del debat for år tilbage.

  Udspekuleret forsker
  Morderen i denne episode, Robert Culps Dr. Keppel, forsker i påvirkning af menneskers underbevidsthed og er ekspert i at lægge bittesmå, ubemærkede billeder af fx læskedrikke eller hamburgere ind midt i en længere filmsekvens.

  Ned i detaljen
  Det er helt ned i disse detaljer, kriminalbetjenten Columbo må grave, da han skal efterforske drabet på en ældre mand. Og i sidste ende finder Columbo en genial metode at afsløre morderen på.

  Arrogant skurk
  Endnu en pænt arrogant optræden af Robert Culp (dette var hans tredje og sidste skurke-bidrag til "Columbo") giver flot modspil til veloplagte Peter Falk. Richard DeBenedictis’ elektroniske filmmusik giver sædvanen tro Columbo ekstra arbejdsstyrke – især fordi den ikke er over-anvendt.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023