Astérix et Obélix contre César (1999)

  En gruppe almindeligt dødelige mennesker - sådan da - kan med hjælp fra en magisk trylledrik få skovlen under selveste Cæsar.


  TEGNESERIEFIGURER SOM MENNESKER

  Sammenhængende film:

  Astérix et Obélix contre César (1999)
  Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002)

  Astérix aux jeux olympiques (2008)

  En ganske festlig måde at vække en klassisk tegneserie til live på: Fascinerende, vittigt og veldrejet.

  Vellykket transformation
  Det er lykkedes overbevisende at omdanne Asterix, Obelix og alle de andre fra tegnede til levende personer. Den kendetegnende humor fra de tegnede striber går fornemt igen, og det er dét, filmatiseringen lever højt på - i hvert fald et langt stykke hen ad vejen.

  Magisk trylledrik
  Asterix og Obelix kommer i kamp mod selveste Cæsar, så det er heldigt, at de er i besiddelse af en magisk trylledrik, der giver både dem og deres venner fantastiske kræfter. I kulissen lurer Lucius Detritus. Han står på spring for at overtage magten fra Cæsar, men også hér kommer de gæve gallere i vejen, på trods af at de er Cæsars modstandere.

  Bedst i første halvdel
  Filmen er bedst i første halvdel. Her stortrives alle personer, humoren slår gnister, og indfaldene er nærved geniale. Senere taber filmen noget af sin intensitet og kammer over i en lalleglæde, der ikke er klædelig.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, Frankrig, Komedie, Eventyr, 109 min.

  Dansk titel: Asterix og Obelix i kamp mod Cæsar
  Instr: Claude Zidi Prod: Claude Berri Manus: Claude Zidi Baseret på: tegneserie af René Goscinny og Albert Uderzo Foto: Tony Pierce-Roberts Klip: Nicole Saunier, Hervé de Luze Mus: Jean-Jaques Goldman, Roland Romanelli