The Last Samurai (2003)

  En forslået amerikansk soldat havner blandt japanske krigere og lærer langsomt samuraierne og deres kultur at kende.


  OVERFLOD

  Alle tiders rolle for den billedskønne Hollywood-dreng, Tom Cruise, der her får lejlighed til at vise mere end standardspil i et drama, der folder sig ud i et format, der næppe kan holde sig inden for 16:9.

  Under oplæring
  Cruise spiller soldaten, Nathan Green, der kommer i kamp med en japansk samurai. Japanerne tager den sårede Green med sig hjem og vil nu bruge ham som informationskilde: hvordan er sådan nogle "ikke-samuraier" egentlig?

  Danser med ulve-stil
  I bedste Danser med ulve-stil bliver Nathan Green mere og mere fortrolig med den truede krigerart, og i sidste ende vil han gøre alt for at beskytte samuraierne.

  Dramatisk proppet
  Instruktør Edward Zwick har ofte svært ved at begrænse sig i sine enorme historier. "The Last Samurai" er ingen undtagelse. Filmen er gigantisk, krævende at se på, larmende og overvældende, visuelt proppet og dramatisk til sprængpunktet.

  Underholdning på drengen
  Det gør den ikke til nogen dårlig film. Der er underholdning på drengen, og historien er ganske vedkommende. Begivenhederne bærer bare hele tiden præg af, at formatet for Zwick ikke er stort nok. Han vil fortælle for meget, ramme for mange stemninger i samme film. Det hele drukner i vid udstrækning i overflod, og man må holde godt fast for ikke at blive blæst omkuld.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, New Zealand, Japan, Krigsdrama, Action, Historie, 156 min.

  Dansk titel: Last Samurai - Den sidste samurai
  Instr: Edward Zwick Prod: Tom Cruise, Tom Engelman, Marshall Herskovitz, Scott Kroopf, Paula Wagner, Edward Zwick Manus: John Logan, Edward Zwick, Marshall Herskovitz Foto: John Toll Klip: Victor Du Bois, Steven Rosenblum Mus: Hans Zimmer
  Priser
  • AAN - Bedste birolleskuespiller (Watanabe)
  • AAN - Bedste scenografi
  • AAN - Bedste kostumedesign
  • AAN - Bedste lydmix
  • GG-N - Bedste skuespiller (Cruise)
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Watanabe)
  • GG-N - Bedste musik