Mystery of the Nile (2005)

  Fra Nilens udspring til havets brusen følger vi en række modige eventyreres færd i de farlige strømme.


  "THE RIVER WILD"

  Se hellere:
  Australia: Land Beyond Time (2002)

  Tycho Brahe Planetariet serverede igen en dokumentar, der var særdeles velegnet som "indstik" i et undervisningsforløb for 6.B, denne gang om floden Nilen.

  Indstik i undevisningen
  Det kan lyde en anelse nedværdigende at nævne en Imax-film som et "indstik", men det er sagt i den bedste mening: Som egentlig Imax-oplevelse for "voksne mennesker" har man imidlertid svært ved at finde "Mystery of the Nile"s egentlige berettigelse.

  Klassiske flyveture
  Filmen benytter sig meget af formatets klassiske flyveture, og disse flotte panoramaer passer fint ind i filmens formidling af Nilens talrige strømninger, farlige vandfald og vilde dyreliv.

  Søgt musik
  Umiddelbart en herlig filmoplevelse, der river med og fascinerer. Visuelt stærk er "Mystery of the Nile" en film, der sætter sig på nethinden, men generende suppleret af rytmisk og etnisk musik, der oftest er noget søgt.

  Dynamik savnes
  Blandingen af dokumentar om Nilen og historien om de eventyrlystne opdagere fungerer ikke optimalt; man savner en mere dynamisk tilgang til stoffet: fordybelse og spænding.

  Udnyt mediet bedre
  Og så skal man ikke være så bange for at udnytte Imax-formatets fantastiske muligheder i stedet for at vedblive med at producere disse dokumentarfilm, der egentlig ligeså godt kunne hav været vist på tv.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2005, USA, Dokumentar, 47 min.

  Dansk titel: Nilen - Den ultimative udfordring
  Instr: Jordi Llompart Prod: Greg MacGillivray Manus: Jordi Llompart Foto: Reed Simon Klip: Stephen Judson Mus: David Giró
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation