AVP: Alien vs. Predator (2004)

  Ivrige forskere har lokaliseret en underjordisk pyramide. Uheldigvis holder filmhistoriens største dræbermaskiner hus dernede.


  KLASSISK SCIFIGYS

  Tematisk sammenhængende film:

  Predator (1986)
  Predator 2 (1990)
  AVP: Alien vs. Predator (2004)

  Aliens vs. Predator: Requiem (2007)
  Predators (2010)

  The Predator (2018)


  Et par af filmhistoriens mest effektive massemordere tørner sammen i denne gyser: Slimede aliens møder effektivt armerede predators. Man er på forhånd udstyret med en sund skepsis over for filmens plot: Det lugter ret langt væk af økonomisk spekulation, og denne sunde skepsis bliver da også i vid udstrækning bekræftet, når man ser filmen.

  Hårdføre forskere

  En gruppe hårdføre forskere har taget den lange rejse til Antarktis i forsøget på at lokalisere en underjordisk - eller rettere undersøisk - pyramide. Da holdet ankommer til en forladt hvalstation, viser det sig, at der allerede er boret en tunnel direkte mod dybet, og nu begynder forskerne at undre sig.

  Turen mod dybet
  Turen mod dybet kan begynde, men det skal snart vise sig, at der er tale om en enkeltbillet for broderparten af det broget sammensatte hold. I den enorme pyramide betaler nemlig både slimede aliens og hårdtslående predators husleje, og ingen af dem er særlig venligt stemte. Det er imidlertid først, da de uventede gæster bryder pyramidens "forsegling", at der kommer liv i de faste beboere, og det sætter gang i interne kampe mellem de slimede og de armerede: Heftigt og syret i mere end én forstand.

  Genreklichéer
  Filmens begivenheder kommer absolut ikke som overraskelser: Plottet er én lang række af genreklichéer. Helt rædselsfuldt er det dog ikke, idet filmen mere kredser om særegne stemninger end om rappe replikker og personstereotyper. Skønt kulissen er lidt for tydeligt computeranimeret, er filmen som helhed et fængende stemningsbillede, der giver god underholdning på det velkendte dramatiske plan. Der er i hvert fald ikke lagt fingre imellem i produktionen.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2004, Canada, Science Fiction, Gyser, Action, Fantasi, 100 min.

  Dansk titel: Alien vs. Predator
  Instr: Paul W.S. Anderson Prod: Gordon Carroll, John Davis, David Giler, Walter Hill Manus: Paul W.S. Anderson Baseret på: karakterer fra filmene "Alien" og "Predator" Foto: David Johnson Klip: Alexander Berner Mus: Harald Kloser