Cuisine américaine (1998)

  En ivrig amerikansk kok ser sit livs chance, da en kendt fransk kok søger arbejdskraft.


  TYNDBENET LAVKOMIK

  Fransk og amerikansk køkkentradition mødes i denne højt belagte, men ligegyldige komedie om køkkenstress, køkkenflirts og køkkenintriger.
   

  Kulinarisk-æstetisk

  Filmen er for så vidt kulinarisk-æstetisk, men byder herudover hverken på indhold eller komik, der er værd at nævne. Der er tale om tyndbenet lavkomik, der forsøger at levere varen gennem rappe, vekslende fransk-amerikanske replikker og lidt lir i køkkenkrogene.

   

  En kok med ambitioner

  Den amerikanske kok Loren Collins (Jason Lee) er godt frustreret over, at hans evner i et køkken ikke bliver værdsat. Først bliver han smidt ud fra flådens skibe, da hans mad er alt for højrøvet til den kommanderendes smag.

  Madlavningsambitioner
  Det er også ren straf for Loren med de store madlavningsambitioner at havne som pizzabager rundt om hjørnet. Derfor er han jublende glad, da der pludselig åbner sig en mulighed hos en kendt fransk kok.
   

  Overkommelig længde

  Denne franske kok er kendt for sit kogende temperament, så Loren skal passe på, at han ikke brænder sig.. Der er virkelig ikke meget ved denne film, der kan fremhæves som positivt, andet end den er af overkommelig længde.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, USA, Komedie, 90 min.

  Dansk titel: American cuisine
  Instr: Jean-Yves Pitoun Prod: Régine Konckier, Jean-Luc Ormières Manus: Jean-Yves Pitoun Foto: Jean-Marie Dreujou Klip: Monica Coleman Mus: René-Marc Bini