Kill Bill: Vol. 1 (2003)

  En ung adræt kvinde er kun opsat på at få hævn efter en traumatisk oplevelse. Og hævnen er sød..


  TARANTINO-LIGEGYLDIGHED VOL. 1

  Sammenhængende film:
  Kill Bill: Vol. 1 (2003)
  Kill Bill: Vol. 2 (2004)

  Instruktør- og manusforfatter Quentin Tarantino fører med Kill Bill: Vol. 1 sine tilskuere ind i en centrifuge med 1600 omdrejninger.
   

  Hæsblæsende

  Tarantino vil spænde over alle genrer, fortælle mindst tyve historier og helst også placere en række inspirationskilder mere eller mindre direkte, fx Sergio Leone og hans westernstil. Resultatet er hæsblæsende: Tarantino forsøger ihærdigt at skabe anderledes filmkunst, bl.a. ved at fortælle sin historie i adskilte kapitler og springe vilkårligt frem og tilbage i tid.

  Friskhed?
  Publikum verden over hylder Tarantino for hans friskhed og alternative stil. Men undertegnede er af en ganske anden holdning.
   

  Dårligt disponeret

  Tarantinos omgang med action-, western-, thriller- og komediegenrerne er kejtet og dårligt disponeret. Højspændt og sitrende som en lang reklamefilm for et forvokset teenagepublikum bobler "Kill Bill: Vol. 1" rundt i en spilkogende heksekedel.

  Drengerøv og legebarn
  Der er naturligvis en pæn portion drengerøv og legebarn over Tarantinos stil, men hans historie mangler substans og budskab.
   

  Alternativ behandling

  Hævntemaet får en alternativ behandling i instruktørens stil- og genresammenblanding. Hovedsagelig er der tale om en udvidet slåskamp mellem arrige kvinder. Uma Thurman spiller hovedrollen som den hævngerrige "The Bride", der har udfærdiget en liste med de folk, der har gjort hende uret, og som hun nu vil myrde.

  Sofistikerede kvindekampscener
  Med udvidet grundkursus i knivkastning og avanceret omgang med skydevåben bliver det en smal sag for den stramtklædte kvinde. Både Arnold Schwarzenegger og Steven Seagal kommer til at ligne rollespilsknægte fra fjerde klasse ved siden af.
   

  Sofistikerede kampscener

  "The Bride" får stille og roligt ædt sig ind på sine fjender, og kampscenerne bliver ikke overraskende mere og mere sofistikerede. Tarantino har følt sig så inspireret, at filmen efterfølges af Kill Bill: Vol. 2 (2004) - i øvrigt en langt mere vellykket film.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2003, USA, Action, Krimi, 111 min.

  Dansk titel: Kill Bill: Vol. 1
  Instr: Quentin Tarantino Prod: Lawrence Bender Manus: Quentin Tarantino Foto: Robert Richardson Klip: Sally Menke Mus: RZA
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Thurman)