3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Kill Bill: Vol. 1
En ung adræt kvinde er kun opsat på at få hævn efter en traumatisk oplevelse. Og hævnen er sød..
TARANTINO-LIGEGYLDIGHED VOL. 1
Instruktør- og manusforfatter Quentin Tarantino fører med Kill Bill: Vol. 1 sine tilskuere ind i en centrifuge med 1600 omdrejninger.

Tarantino vil spænde over alle genrer, fortælle mindst tyve historier og helst også placere en række inspirationskilder mere eller mindre direkte, fx Sergio Leone og hans westernstil.

Resultatet er hæsblæsende: Tarantino forsøger ihærdigt at skabe anderledes filmkunst, bl.a. ved at fortælle sin historie i adskilte kapitler og springe vilkårligt frem og tilbage i tid.

Friskhed?
Publikum verden over hylder Tarantino for hans friskhed og alternative stil. Men undertegnede er af en ganske anden holdning.

Tarantinos omgang med action-, western-, thriller- og komediegenrerne er kejtet og dårligt disponeret. Højspændt og sitrende som en lang reklamefilm for et forvokset teenagepublikum bobler "Kill Bill: Vol. 1" rundt i en spilkogende heksekedel.

Drengerøv og legebarn
Der er naturligvis en pæn portion drengerøv og legebarn over Tarantinos stil, men hans historie mangler substans og budskab.

Hævntemaet får en alternativ behandling i instruktørens stil- og genresammenblanding. Hovedsagelig er der tale om en udvidet slåskamp mellem arrige kvinder.

Uma Thurman spiller hovedrollen som den hævngerrige "The Bride", der har udfærdiget en liste med de folk, der har gjort hende uret, og som hun nu vil myrde.

Sofistikerede kvindekampscener
Med udvidet grundkursus i knivkastning og avanceret omgang med skydevåben bliver det en smal sag for den stramtklædte kvinde. Både Arnold Schwarzenegger og Steven Seagal kommer til at ligne rollespilsknægte fra fjerde klasse ved siden af.

"The Bride" får stille og roligt ædt sig ind på sine fjender, og kampscenerne bliver ikke overraskende mere og mere sofistikerede.

Tarantino har følt sig så inspireret, at filmen efterfølges af Kill Bill: Vol. 2 (2004) - i øvrigt en langt mere vellykket film.
Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Kill Bill: Vol. 1

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Kill Bill: Vol. 1
Instr: Quentin Tarantino Prod: Lawrence Bender  Manus: Quentin Tarantino  Foto: Robert Richardson  Klip: Sally Menke  Mus: RZA  
Medvirkende:
Uma Thurman (The Bride)
Lucy Liu (O-Ren Ishii)
Vivica A. Fox (Vernita Green)
Daryl Hannah (Elle Driver)
Michael Madsen (Budd)
Michael Bowen (Buck)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.