The Italian Job (2003)

  Et hold professionelle røvere napper guldbarrer i massevis, men en fra gruppen er dem utro, og guldet må genvindes.


  PASSIV ACTION

  Sammenhængende film:

  The Italian Job (1969)

  The Italian Job (2003)

   

  Hæsblæsende action uden filter! "The Italian Job" er fascinerende action-underholdning uden meget hjerne men til gengæld med drengerøven på rette sted.
   

  Opdateret til 2003

  Instruktøren F. Gary Gray fik lyst til at genindspille filmen fra 1969, der havde Michael Caine i hovedrollen. Opdateret til 2003 skulle man nok kunne regne med endnu mere visuel og effektmæssig smæk for skillingen, og filmen er da heller ingen effekt-skuffelse.

  Rå action fra grunden
  Actionsekvenserne er skabt fra grunden, og det kan mærkes. For ikke at gå på kompromis med troværdigheden, har F. Gary Gray indspillet den rå action on location og oftest med skuespillerne selv i de vilde situationer.
   

  Råt for usødet

  Som eksempel kan nævnes den vanvittige bådjagt gennem Venedigs kanaler, en sekvens der er ren råt for usødet Hollywood-action uden brug af computeranimation. Det virker! Al denne tekniske ros ændrer dog ikke ved, at rusen udebliver, når vi forsøger at stikke lidt dybere ned i filmens budskab. Historien er, særligt i en popsmart opdatering, alt andet end interessant.
   

  Alle tiders guldtyveri

  Mark Wahlberg spiller forbrydergeniet Charlie Croker, der sammen med en stab af tyverispecialister planlægger alle tiders guldtyveri. Men de bliver narret af en fra gruppen (Edward Norton), der vil have guldet for sig selv. Så meget af filmen kommer til at handle om hævnens sødme.

  En udvidet reklamefilm
  I lange perioder fungerer filmen mest som en udvidet reklamefilm for minibilen Cooper. Den bruger røverne nemlig som et vigtigt led i kuppet. Som tilskuer bliver det svært at abstrahere fra, at bilen i dén grad bliver fremhævet positivt.
   

  Trættende stereotyper

  Rollestereotyper som Charlize Therons superdrengepige Stella Bridger trætter gevaldigt, men herregud, der er jo også tale om en film, der ikke forsøger at være andet end ren underholdning.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, Storbritannien, USA, Frankrig, Italien, Action, Krimi, Thriller, Biler på film, Skibe på film, 111 min.

  Dansk titel: The Italian Job
  Instr: F. Gary Gray Prod: Donald De Line Manus: Donna Powers, Wayne Powers Baseret på: filmmanuskript fra 1969 Foto: Wally Pfister Klip: Richard Francis-Bruce, Chrisopher Rouse Mus: John Powell