Beck - Hämndens pris (2001)

  En politimorder jages vildt gennem svenske landskaber, og betjent Gunvald Larsson er helt oppe i det røde felt.


  HØJDRAMATISK BIOGRAF-BECK

  Denne Beck-historie blev skudt til biografen. Ikke at man som tv-seer kan mærke den store forskel, for filmens kulisse adskiller sig ikke fra tv-episoderne. Men det korte af det lange er, at "Beck - Hämndens pris" er endnu en uhøjtidelig og virkningsfuld svensk krimi, der fungerer glimrende i de professionelle Beck-rammer.

  Fire-dobbelt politimord
  Shanti Roney spiller morderen Dag Sjöberg, der i løbet af filmen får myrdet ikke færre end fire politibetjente, og det sætter især betjent Gunvald Larssons (Mikael Persbrandt) pis i kog - hvis det da ikke var det i forvejen.
   

  Ind på livet

  En ung politiaspirant (Sophie Tolstoy) får Gunvalds stress- og toleranceniveau tæt ind på livet under efterforskningsarbejdet, hvor Gunvald så absolut ikke lægger fingrene imellem, hvis han fornemmer, at han kan få oplysninger ud af mistænkte.

   

  Flot og velafstemt

  Flot og velafstemt med pænt skuespil - især fra Mikael Persbrandt. Nervepirrende og fængslende i lange perioder, og man accepterer et langt stykke hen ad vejen historien og dens klichéer på de professionelle nordiske præmisser.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2001, Sverige, Krimi, Thriller, Seriemordere, 95 min.

  Dansk titel: Beck - hævnens pris (tv)
  Instr: Kjell Sundvall Prod: Lars Blomgren, Börje Hansson Manus: Cecilia Börjlind, Rolf Börjlind Baseret på: karakterer af Sjöwall og Wahlöö Foto: Olof Johnson Klip: Tomas Täng Mus: Adam Nordén