Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)

    14-årige Christiane fra Berlin havner i et massivt stofmisbrug med base på og omkring hovedbanegården.


    EFFEKTIV UNDERVISNINGSFILM

    Denne klassiske firser-vesttyske, hardcore socialrealisme fungerer i dag mest som kitsch, alternativt som undervisningsfilm i 7. klasse.

    Haltende skuespil
    Hæmmet af i bedste fald middelmådigt skuespil og en lettere vaklende historie fremstår "Christiane F." ufrivilligt komisk og rodet. Det er svært at leve sig helt ind bag personernes facader, når skuespillet er skidt. Instruktør Uli Edel er dog i vid udstrækning lykkedes med at skabe en intensitet omkring stofmisbruget, de usle livsforhold, prostitutionen, abstinenserne og syretrips i og omkring Berlins hovedbanegård.

    Skarpt og ubehageligt
    Svedperler, rande under øjnene og opkastninger fremstår skarpt og ubehageligt. Virkemidlerne er i orden, og filmisk understøtter gustne lyssætninger, kornede billeder og håndholdte kamerature det voldsomme og nervepirrende. Det ændrer dog ikke ved, at filmens fortællestil er både mat og springende og aldrig bevæger sig rigtigt under huden, den prikker højst et lille hul i huden - i overført betydning, naturligvis.



    Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1981, Tyskland, Psykologisk drama, Biografi, Teenagere, 138 min.

    Dansk titel: Christiane F.
    Instr: Uli Edel Prod: Bernd Eichinger, Hans Weth Manus: Herman Weigel Baseret på: bog af Kai Hermann og Horst Rieck Foto: Jürgen Jürges, Justus Pankau Klip: Jane Seitz Mus: Jürgen Knieper, David Bowie
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation