The Brothers Grimm (2005)

  De berømte eventyrforfattere Grimm starter deres karriere som fupmagere, der kan gøre det af med onde ånder, men snart må de smage deres egen medicin.


  SANS FOR EVENTYR

  Hvis man som voksen skulle have glemt nogle af alle de dejlige Grimm-eventyr, man lærte at kende som barn, så er hér alle tiders mulighed for at få genopfrisket og genfortolket en lang række af klassikerne.

  For den kræsne
  I tidligere Monty Python-medlem Terry Gilliams iscenesættelse er det sjældent kedeligt, og således har han også formået at skabe et enestående eventyrligt univers omkring brødrene Grimm anno 1800 - til stor fornøjelse for især et voksent og kræsent publikum.
   

  Overbevisende effekter

  Brødrene Grimm (Matt Damon og Heath Ledger) tjener deres penge ved at uddrive onde ånder og hekse fra landsbyer i det ganske rige. Det er brødrenes hjælpere, sirlige snoretræk og lys- og lydeffekter, der overbeviser de skræmte lokale om, at heksene er virkelige.
   

  Røven på komedie

  Men brødrene får røven på komedie, da de pludselig står som ansvarlige for "uddrivelse" i en skov, hvor udfordringerne bliver meget store, og hvor effekterne fra de formodede svindlere er lidt for overbevisende..

  Kunstnerisk overbevisende
  "The Brothers Grimm" er først og fremmest teknisk på et meget højt plan, hvilket naturligt nok er en direkte følge af budgettet $80.000.000, men endnu vigtigere er Terry Gilliams kunstnerisk overbevisende iscenesættelse - med sans for eventyr.
   

  Perfektionisme

  De fleste scener bliver i deres perfektion så flotte og medrivende, at der virkelig er tale om moderne billeder på de klassiske Grimm-eventyr. Gilliams version kan forføre og vække tanker, og desuden er både typer og gespenster tilført en herlig grad af humor, der hele tiden holder hjulene i gang og tager den værste højtidelighed fra de stort opsatte begivenheder. Musikken er svulstig, som den bør være, og skuespillerne gør det alle pænt. En finurlig eventyrfilm for den kræsne tilskuer.  Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2005, USA, Eventyr, Komedie, Fantasi, 117 min.

  Dansk titel: Brothers Grimm, The (Brødrene Grimm)
  Instr: Terry Gilliam Prod: Daniel Bobker, Charles Roven Manus: Ehren Kruger Foto: Newton Thomas Sigel Klip: Lesley Walker Mus: Dario Marianelli