Day of the Dead (2008)

  En gruppe amerikanere bliver fanget blandt levende døde mennesker, der grundet en grum virus er i gang med at æde sig ind på de levende.


  DE DØDES DAG - IGEN

  George A. Romeros kultfilm af samme navn fra 1985 ligger her til grund for en kæk og opspeedet genindspilning, der ikke lader to sekunder gå til spilde i det, der mere eller mindre er ét langt klimaks.
   

  Grum virus i udbrud

  I Colorado, USA, er en grum virus brudt ud: mennesker dør på stribe, men kun for at rejse sig med lynende øjne og ansigter i forrådnelse - for målrettet at gå i flæsket på de sagesløse levende, så også de kan blive levende døde. En lille gruppe overlevende og immune borgere søger tilflugt, hvor det er muligt. Men tidspunktet kommer, hvor de bliver nødt til at tage opgøret - kød mod kød.

  Absurde gespenster
  Har man en lettere bizar humoristisk sans, kan det være fornøjeligt at tilbringe halvanden time i selskab med disse usandsynligt absurde gespenster.
   

  Livgivende ironi

  Det er hverken i visuel stil eller plot, at man skal suge den smule kvalitet ud, der gemmer sig i produktionen. Evner man at ridse lidt i den afskyelige overflade, fornemmer man en temmelig livgivende ironi. Selvom denne langt fra fungerer på samme præmisser som Romeros originalfilm, er den stadig til stede.

  Dumt, grimt og ulækkert
  Det er både dumt, grimt og ulækkert, men også pænt underholdende. Ikke mindst fordi tempoet er holdt i konstant galop, så man dårligt når at synke indtrykkene af splat og materie, før det er forbi. Og så sidder man i bedste fald med et skævt smil på læberne.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2008, USA, Gyser, Action, Thriller, Zombiefilm, 86 min.

  Dansk titel: Day of the Dead
  Instr: Steve Miner Prod: Boaz Davidson Manus: Jeffrey Reddick Baseret på: film af George A. Romero Foto: Patrick Cady Klip: Nathan Easterling Mus: Tyler Bates
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation