Day of the Dead (2008)

    En gruppe amerikanere bliver fanget blandt levende døde mennesker, der grundet en grum virus er i gang med at æde sig ind på de levende.


    DE DØDES DAG – IGEN

    Sammenhængende film:

    Night of the Living Dead (1968)
    Dawn of the Dead (1978)
    Day of the Dead (1985)

    Night of the Living Dead (1990)
    Dawn of the Dead (2003)

    Day of the Dead (2008)

     

    George A. Romeros kultfilm af samme navn fra 1985 ligger her til grund for en kæk og opspeedet genindspilning, der ikke lader to sekunder gå til spilde i det, der mere eller mindre er ét langt klimaks.
     

    Grum virus i udbrud

    I Colorado, USA er en grum virus brudt ud: Mennesker dør på stribe, men kun for at rejse sig med lynende øjne og ansigter i forrådnelse – for målrettet at gå i flæsket på de sagesløse levende, så også de kan blive levende døde. En lille gruppe overlevende og immune borgere søger tilflugt, hvor det er muligt. Men tidspunktet kommer, hvor de bliver nødt til at tage opgøret – kød mod kød.

    Absurde gespenster
    Har man en lettere bizar humoristisk sans, kan det være fornøjeligt at tilbringe halvanden time i selskab med disse usandsynligt absurde gespenster. Det er hverken i visuel stil eller plot, man skal suge den smule kvalitet ud, der gemmer sig i produktionen. Evner man at ridse lidt i den afskyelige overflade, fornemmes en temmelig livgivende ironi. Selvom denne langt fra fungerer på samme præmisser som i Romeros originalfilm, er den stadig til stede.

    Dumt, grimt og ulækkert
    Det er både dumt, grimt og ulækkert, men også pænt underholdende. Ikke mindst fordi tempoet er holdt i konstant galop, så man dårligt når at synke indtrykkene af splat og materie, før det er forbi. Og så sidder man i bedste fald med et skævt smil på læberne.



    Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2008, USA, Gyser, Action, Thriller, Zombiefilm, 86 min.

    Dansk titel: Day of the Dead
    Instr: Steve Miner Prod: Boaz Davidson Manus: Jeffrey Reddick Baseret på: film af George A. Romero Foto: Patrick Cady Klip: Nathan Easterling Mus: Tyler Bates
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation