Night of the Living Dead (1990)

    Truet af levende døde kæmper en lille gruppe mennesker for deres liv i et øde beliggende hus.


    INGEN NÅDE!

    Sammenhængende film:

    Night of the Living Dead (1968)
    Dawn of the Dead (1978)
    Day of the Dead (1985)

    Night of the Living Dead (1990)
    Dawn of the Dead (2003)

    Day of the Dead (2008)

     

    90'er-opdateringen af den originale lavbudgets-sort/hvide zombiefilm fra 1968 lader en del tilbage at ønske. Ganske vist er der masser af nasty stemninger undervejs., flot indfanget i Frank Prinzis dygtige fotografering, men den grundlæggende mystik og uhygge er næsten komplet begravet under dynger af på-det-jævne-skuespillerpræstationer, og – ikke mindst – en non-stop, anmassende og outreret grim synthesizer-underlægningsmusik.

     

    I et øde beliggende hus...

    Syv meget forskellige mennesker på flugt samles i et øde beliggende hus. Og der er god grund til at barrikadere sig, for enorme horder af levende døde (såkaldte zombier) er ude efter dem. Det er ikke et scenarie, nogen ønsker sig. For er man først blevet bidt af en zombie, går der ikke længe, før man selv er levende død!

     

    Lige i skabet

    Locationvalg og zombier sidder lige i skabet. Disse omvandrende døde, der bevæger sig i karakteristisk apatisk ultra-slow motion har blanke, hvidlige øjne og udgør genindspilningens mest virkningsfulde gys. Intrigerne mellem de syv i huset kunne have slået gnister, havde skuespillet blot været en anelse mere troværdigt.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1990, USA, Gyser, Zombiefilm, 92 min.

    Dansk titel: Night of the Living Dead
    Instr: Tom Savini Prod: John A. Russo, Russell Streiner Manus: John A. Russo, George A. Romero Foto: Frank Prinzi Klip: Tom Dubensky Mus: Paul McCollough