The Men Who Stare at Goats (2009)

  En journalist, der ihærdigt forsøger at glemme sin ulykkelige kærlighed ved at drage i krig, møder helt absurde sider af militæret.


  MONSTER-TUMPET

  Tag en håndfuld store Hollywood-stjerner og sæt dem i en spøjs samtidig krigshistorie, der mikser massedrab, lagkagekomik og kække replikker, så har du en sikker vinder.
   

  Har vi set det før?

  George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey. Store navne i en komedie, du ikke har set magen til før? Eller vent! Er det ikke netop den slags skuespillere, vi har set i den slags film før?

  Tanker i stedet for våben
  En britisk journalist har fået den kolde skulder af fruentimmeret derhjemme og vil nu dulme sjælesorgerne i krig. Så han drager mod sydlige himmelstrøg for at dække landsmænd i kamp. Hvad han ikke havde ventet er mødet med en helt særlig militær indsatsgruppe, der bruger tankens kraft og spirituelle vibrationer i stedet for våben.

  Pænt sagt uskønt
  Blandingen af fuldkommen hæsblæsende latterlig lavkomik, billeder af stablede lig, massestofmisbrug, spirituel kunstgødning og rappe replikker er pænt sagt uskøn, mere præcist sagt absurd åndssvag. Ikke én eneste gang byder filmen på en regulært underfundig eller morsom replik: de er alle begrænset til socialt underbegavet lavkomik.
   

  Faldepåhalen-spasseri

  Selvom publikum med en understimuleret perceptionstærskel vil grine ad snart sagt al faldepåhalen-spasen undervejs i filmen, bør det være tydeligt for enhver, at filmen ikke er hullerne værd i en billig ost.

  Fair fremfundne locations
  Fair fremfundne locations er muligvis filmens eneste interessante islæt. Hvis du er typen, der ikke lægger mærke til musik i film, så prøv at bid mærke i den ofte altoverdøvende, kultur-konglomeriske musak.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Storbritannien, Komedie, Krig, Dyr på film, 94 min.

  Dansk titel: The Men Who Stare at Goats
  Instr: Grant Heslov Prod: George Clooney, Grant Heslov, Paul Lister Manus: Peter Straughan Baseret på: bog af Jon Ronson Foto: Robert Elswit Klip: Tatiana S. Riegel Mus: Rolfe Kent