Rogue (2007)

  En gruppe turister og deres pram torpederes af en kæmpekrokodille og strander på en lille ø, hvor tidevandet stiger.


  EFFEKTIVT GYS

  Helt klart Crocodile uden Dundee - dette er et rendyrket australsk gys, der ikke lader mange hår urejste, og som effektivt spiller med angstens muskler.
   

  Sur krokodille

  En broget flok turister er på sightseeing i den australske vildmark på en mindre flodpram. Da de kommer ind ad hellige flodkanaler, viser områdets kæmpekrokodille sig fra sin sure side og torpederer prammen. Nu er der mildest talt krise i den lille lejr: Gruppen er strandet på en lille ø, hvor tidevandet stiger, og mørket langsomt falder på.

  Primal-ængsteligt tema
  I en relativt upoppet stil serveres dette primal-ængstelige tema med stor effekt. Inddragelsen af Australiens sagnomspundne natur og dyreliv er æstetisk ren. Skuespillet er over middel; musikken iørefaldende, men ikke kvælende. Den grumme krokodille er tilmed ganske troværdig.

  Uhyggelige antydninger
  Men det er først og fremmest i de lange ventetider: I stilheden før stormen og i de mange uhyggelige antydninger, at filmen er en succes. Skyggen af den hurtige krokodille under vandet, lige før den torpederer prammen, er en ægte hårrejser.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2007, Australien, USA, Storbritannien, Gyser, Action, Eventyr, Dyr på film, 99 min.

  Dansk titel: Rogue
  Instr: Greg Mclean Prod: Matt Hearn, David Lightfoot, Greg Mclean Manus: Greg Mclean Foto: Will Gibson Klip: Jason Ballantine Mus: Francois Tataz