Prison Break [3] (2007)

  Efter en lang og hæsblæsende flugt gennem land og rige er et udvalg af de originale fanger atter bag tremmer, denne gang i Panama.


  OVERDRAMATISERINGER

  Sammenhængende i denne serie:
  Prison Break [1] (2005)
  Prison Break [2] (2007)
  Prison Break [3] (2007)
  Prison Break [4] (2008)

  I denne tredje sæson, seriens lillebror med blot 13 episoder, finder vi meget af den oprindelige nerve og fremdrift, men generes samtidig af tiltagende overdramatiseringer, der går ud over elegancen og overraskelsens glæde.

  Bag tremmer igen
  Et udvalg af helte og skurke, som vi er kommet til at elske og/eller hade gennem seriens første to sæsoner, havner bag tremmer i et meget lidt attraktivt panamansk fængsel. Hér har vagterne overladt styringen til fangerne selv, og der bliver ikke rynket på næsen ad et mord eller to, så det bliver hurtigt indlysende, at opholdet bliver 'survival of the fittest'.

  Endnu en flugtplan

  Michael Scofield bliver tvunget ud i endnu en flugtplan, idet væmmelige bagmænd - og særligt kvinder - har helt konkrete krav, hvis han nogensinde vil se kæresten Sarah og nevøen L.J. levende igen!

  Panamansk helvede
  Enkelte elementer i det panamanske helvedesfængsel tilfører sæsonen et stærkt visuelt udtryk, men alt for meget af spændingen og opfindsomheden drukner i en overdramatisering af stoffet, og så har vi miseren.

  Forudsigeligt konstrueret
  Skuespillet bliver til et kedeligt vattæppe rundt om den forudsigeligt konstruerede arena, og den store fornøjelse man har haft af netop den enkelte karakterskuespillers gennemslagskraft, forsvinder hér helt og aldeles i pomp og pragt. En undtagelse er William Fichtners portræt af agent Alex Mahone, nu også bag tremmer, og i umenneskelige abstinenser, der er tæt på at sende ham ud i vanvid.

  Lattervækkende Susan B.
  Sæsonen præges også af den lattervækkende kvindelige 'gangster', Susan B., der på den rigtige side af murene trækker i tråde, hvor det gør rigtigt ondt, men som figur i serien bliver hun mere en 'gå-nu-væk-irritation' end en effektiv revolverbabe.
   

  Udtalt slum

  Den udtalte slum og det konstant svedige er sæsonens gennemgående visuelle udtryk. Det kommer der en række mindeværdige øjeblikke ud af, men ikke nok til at hæve sæsonen meget over det ærgerlige.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024