Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

  Kaptajnen Jack Sparrow er blandt de ni fyrster i piraternes broderskab, der skal kæmpe et sidste slag for piraternes frihed.


  GUMPETUNG PIRAT-3'ER

  Film i denne serie:
  Pirates of the Caribbean [1] (2003)
  Pirates of the Caribbean [2] (2006)
  Pirates of the Caribbean [3] (2007)

  Pirates of the Caribbean [4] (2011)


  Tilbage i selskab med alle tiders tand- og skrupelløse pirater føler man sig noget snydt af de næsten tre timers episke underholdning.

  Melodramatisk
  Set i forhold til de to første film i serien er 3'eren nemlig mærkeligt gumpetung og melodramatisk. Den forsøger tydeligvis at gå dybere ind i det søstærke univers i en filosofisk tilgang, der slet ikke er passende.
   

  Det endelige slag

  Piratkaptajnen Jack Sparrow blev i film nr. 2 opslugt og udstødt af den onde Dave Jones' håndtamme sømonster, og han savnes nu som den sidste blandt ni fyrster i piraternes broderskab, før det endelige slag for piraternes frihed kan udkæmpes. Men da først han er genforenet med sin brogede skare af kampklare pirater og piratinder, kan blodet flyde på bølgen blå - i heftige og særdeles langtrukne kampscener.

  Det dyre koncept
  Én ting er, at kampscenerne er lange og udførlige. Det er ligesom en del af filmseriens dyre "koncept", og som sådan underholdende.

  Udenomsfnidder
  Noget andet - og nyt - er, at også alt det kedelige udenomsfnidder (kærlighed, kildevand og alt det løse) er ligeså udførligt, og, som tidligere nævnt, nærved filosofisk udpindet.

  Svært fordøjelig
  Det former en endog meget langtrukken film, der går langt ud over sine beføjelser som eventyrfilm og ender i en svært fordøjelig kategori af tretimerlange søvndyssere med fuld udrustning.

  Små erotiske gnidninger
  Og ærligt talt er det ikke små erotiske gnidninger mellem pirater og piratinder, der virkelig tænder i film som denne - så hér kunne man sagtens have sparet en halv time væk.

  Vulgært støjende
  Fuldt blus gennem store dele af filmen, somme tider føler man sig nærved fladmast af det ekstreme bombardement af episke billeder og vulgært støjende filmmusik.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Eventyr, Action, Fantasi, Skibe på film, 169 min.

  Dansk titel: Pirates of the Caribbean: Ved verdens ende
  Instr: Gore Verbinski Prod: Jerry Bruckheimer Manus: Ted Elliott, Terry Rossio Foto: Dariusz Wolski Klip: Stephen Rivkin, Craig Wood Mus: Hans Zimmer
  Priser
  • AAN - Bedste makeup
  • AAN - Bedste visuelle effekter