Battle Los Angeles (2011)

  Verden kommer under belejring af fjendtlige væsner fra det ydre rum, og en lille gruppe soldater i Los Angeles tager kampen op.


  PATRIOTISK UDLØSNING

  Somme tider skal der være plads til en uforpligtende filmoplevelse, der holder hele vejen i mål på sine egne præmisser.

  Fantastisk skruet sammen
  En sådan filmoplevelse er "Battle Los Angeles". Firskåren og klichémættet action, der er så fantastisk skruet sammen, at de små hår rejser sig - på trods af alle mulige vamle, små detaljer.

  Kropslig begejstring
  Der er tale om en egentlig patriotisk udløsning hér: Spændingsophobningen er markant, at det er vanskeligt ikke at lade sig rive med i en kropslig begejstring udi sitren, skælven og vidt opspilede øjne.

  Uventede gæster
  Filmen koncentrerer sig om et samtidigt militært anliggende. Jorden får uventede gæster i form af fjendtlige og hårdt bevæbnede væsner. Deres mål er at udslette Jordens befolkning og overtage klodens vandressourcer, og de får hurtigt overtaget. Men en lille gruppe soldater har andre planer for Jordens skæbne, og selvom oddsene er dårlige, giver de ikke op.

  Selvopretholdelse
  Filmens hovedtema er, skåret ind til benet, selvopretholdelsesdriften. Og i dette actionbrag bliver det ultimative anliggende til mere end blot et par svedperler på panden.

  Taktil oplevelse
  Det scenografiske og effektmæssige arbejde er i sig selv af meget, meget høj standard, hvilket gør det apokalyptiske helvede til en nærved taktil oplevelse.

  Central identifikation
  Der er hele tiden perspektiv i billederne, og de mange kampscener dimensioneres vidt ud over det rent morderiske, idet Jordens skæbne er en central identifikation. Hermed retfærdiggøres de små, vamle, mellemmenneskelige intriger. I hvert fald fylder de ikke ret meget i den jernarmerede og iskolde skal.

  Ultimativt anliggende
  Man drages dybt ind i det ultimativt eksistentielle kaos, uanset hvor (u)realistisk det måtte være. Musikken, lydeffekterne og det urolige kamera er en del af helvedes-oplevelsen - og den patriotiske udløsning.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2011, USA, Science Fiction, Action, Katastrofefilm, 116 min.

  Dansk titel: World Invasion: Battle Los Angeles
  Instr: Jonathan Liebesman Prod: Jeffrey Chernov, Ori Marmur, Neal H. Moritz Manus: Chris Bertolini Foto: Lukas Ettlin Klip: Christian Wagner Mus: Brian Tyler