Tanjong rhu (2009)

  I 1993 gennemførte politiet i Singapore for sidste gang en aktion mod homoseksuelle. En ung mand interviewes om sine oplevelser.


  SMUKKE SPEJLINGER

  Smuk, ærlig og intens kortfilm, der på 20 minutter indrammer en historisk begivenhed i Singapore: I 1993 gennemførte politiet i Singapore nemlig for sidste gang en decideret aktion mod homoseksuelle på et sted, hvor mænd var kendt for at møde hinanden.

  Stemninger
  I stedet for at fokusere konkret på disse begivenheder kredser filmen fint og velvalgt om en række stemninger, der relaterer sig til det historiske faktum.

  Musikløs ægthed
  Et interview med et af politiets ofre er udgangspunktet for en række visuelt meget betagende flashbacks, hvor en skøn natur står stærkt i ofte musikløs ægthed.

  En fredelig rejse
  Her er hverken krukkeri eller sterotypiseringer i skildringen af de homoseksuelles livsstil og kamp mod homofobikere. Kortfilmen er en fredelig rejse under kærlig behandling af en æstetisk orienteret instruktør.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2009, Singapore, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, 19 min.

  Dansk titel: The Casuarina Cove
  Instr: Boo Junfeng Prod: Marjorie Ann van der Straaten Manus: Boo Junfeng Foto: Kelvin Ke Klip: Amanda Tay Mus: Dingwiang Huang
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation