Lykke [2] (2012)

  En målrettet kvinde får et godt job, mens hendes tvillingebror døjer med tvangspræget håndvask.


  LYKKE UDEN FROMME #2

  Sammenhængende i denne serie:
  Lykke [1] (2011)
  Lykke [2] (2012)

  Afsnit 11 (Sommerfuglen) [1/7]

  Så kom "lykke uden fromme" i gang med 2. sæson, og der blæses endnu engang fuld storm med det næsten voldelige niveau af fladpandet komik.
   

  Dyrker det hæsblæsende

  Episode 11 dyrker det hæsblæsende, flyvske og ukoncentrerede som en slags laboratorie-koncentrat: Personerne og handlingen er en form for bistade med millioner af insekter uden brod.
   

  Et nyt stress-præparat

  Karrierekvinden Lykke har travlt med at forberede en præsentation af et nyt stress-præparat. Hendes chef har store forventninger og regner med at blive forfremmet til kommunikationsdirektør.
   

  En lille krøltop

  Men noget går galt: Endnu engang stikker Anders "Pain in the-" Assing sin spydige kæp i medicinalfirmaets hjul, og Lykke går i baglås. Imens er hendes ellers så tilbageholdende tvillingebror kommet godt i vej og har produceret en lille krøltop.
   

  Hysteriske plastikkirurger

  Det er også i denne episode, at vi for første gang oplever tvillingeparrets forældre, personificeret af Paprika Steen og Jens Jørn Spottag. Et par hysteriske plastikkirurger, der vender hjem for at diktere og være krukkede.

  Overdreven krukkeri
  Følelsen af at overvære alle tiders overdrevne komik bliver nu nærmest fysisk ubehagelig. Der opstår et indebrændt behov for at skrige over hele 'herligheden', men det holdes tilbage af hensyn til almindelig hjemlig etikette. Skuespillet er i bedste fald tåleligt. 


  Afsnit 12 (Rotten) [2/7]

  Lykke Leth har knas i arbejds- og privatlivet, men mest sidstnævnte: Hun har en særdeles hemmelig passion for naboen, Anders Assing. Værre er det dog, at alle tror, hun er kæreste med den perifere kollega, Boris.

  På overarbejde
  Lykkes bror, Thomas, har sat sig selv på overarbejde i forsøget på at servicere forældrene, der er vendt hjem til Danmark med primadonna-nøkker. Det sætter forholdet til kæreste og krøltop på prøve.

  Sporadiske øjeblikke
  Episode 12 har sine sporadiske øjeblikke af acceptabel humor, selvom langt det meste af komikken er svøbt i lallende overspil og enerverende musak. Fx er hævntørstige Claus' flirt med en fængsling pladret ind i en forvanskning af Olsen-bandens musikalske tema.
   

  Tåbeligt infantile

  Paprika Steen og Jens Jørn Spottag har ganske givet moret sig pragtfuldt i arbejdet med at portrættere de tåbeligt infantile forældre til Lykke og Thomas: Desværre er der ingen gnist i formidlingen, hvilket jo også kan siges at være et generelt problem for serien.


  Afsnit 13 (Anden) [0/7]

  Nye bundrekorder slås her i episode 13, hvor begivenheder og skuespillere står på nakken af hinanden for at vinde førstepræmien i ynkelighed.
   

  Udtalt jukset

  Det er alligevel dejligt længe siden, at dansk film og tv har præsteret noget  jukset – og det er jo i perspektivets tjeneste glædeligt, når "Lykke" løber over skærmen.
   

  Infantilt tomhjernet kæreste

  Lykke har nu været "kærester" med den infantilt tomhjernede kollega Boris i et stykke tid. Et par trutmundskys kan det blive til! Lykke hænger dog kun ud med Boris, fordi det kan sætte hendes fremtidige kæreste, Anders Assing, ud på jalousiens overdrev. Lykkes bror, Thomas, er stadig i lommen på forældrene, der nu har slået sig ned i Danmark og vil starte en klinik for plastikkirurgi. Til stor irritation for Thomas' kæreste, Maja.

  Plathedspumper
  Det er tydeligt, at der i denne episode er skruet ekstraordinært op for plathedspumperne, men lige lidt hjælper det: "Lykke" går til bunds helt uden hverken plump eller plask – det mest optimistiske, der kan siges er, at serien nok hurtigt skal gå i glemmebogen.


  Afsnit 14 (Hvepsen) [2/7]

  En klar niveaustigning i forhold til sidste episodes bundskraber-episode: 14. "eventyr" med Lykke og co. har faktisk sine øjeblikke med overraskende substans, hvor det hele ikke går fuldstændig op i idiotisk plathed.
   

  En kæp i hjulet

  Lykke kæmper indædt for at få godkendt medicinalfirmaets stresspille, men før det kan blive en realitet, må hun indhente en "indrømmelse" fra psykiateren Anders Assing, der hele tiden har sat en kæp i hjulet på projektet. Imens har Lykkes bror Thomas stadig meget svært ved at sige nej til sine dominerende forældre, der nu endeligt har slået sig ned med egen plastikkirurgisk klinik i landet.

  Kød på!
  Vi skal hen i anden halvdel af episoden, før der føles trang til at vriste sig ud af den formummede attitude over for serien. HOV! Der kom lige pludselig en anelse kød på historien og et par af de lalleglade personer, der triller rundt og skaber sig!
   

  Det første kys

  Særligt Lykkes og Anders Assings første kys må siges at høre til blandt seriens hidtil mere medrivende scener. Og det sætter endelig lidt fut under forventningerne til de næste fire afsluttende episoder.


  Afsnit 15 (Bisonoksen) [2/7]

  Endnu en lige netop tålelig episode af "Lykke" kører i samme smalle ring om det pinligt tynde plot: Hvornår skal vores hovedperson få hul på bylden og gang i sit sexliv? Det lurer utvivlsomt lige om hjørnet nu!

  Mavesure Lykke
  Lykke er stadig lige dele mavesur og staldkåd på nabopsykiateren Anders Assing. Det er endnu ikke lykkedes hende og medicinalfirmaet at få godkendt stresspillen. Måske kræver det, at Lykke går i seng med Assing?

  Hysterisk fremdrift
  Episoden har den velkendte hysteriske fremdrift, hvor skuespillerne ind imellem tvinges ud i psykedelisk overspil. Denne gang er det stakkels Rasmus Botoft, der skal agere maniodepressiv i de yderste facetter.

  En kvalitet?
  Ellers er der ikke meget andet at sige, end at serien lever fuldt ud op til sin rolle som fladpandet komisk søndagsunderholdning, hvilket nogle ganske givet vil mene er en uforpligtende kvalitet i sig selv.


  Afsnit 16 (Hamsteren) [2/7]

  Vi nærmer os (gudskelov) vejs ende i denne danske såkaldte depressionskomedie, og måske netop derfor blæser der mildere vinde over handlingen: Vi skal jo snart have lukket enderne!

  Hvornår sex?
  Det helt store spørgsmål – også i episode 16 – er: Hvornår får Lykke noget på den dumme? Det siger en hel del om seriens niveau, at dette skal være det eneste klimaks, der bygges op til.

  Solid klump af plathed
  Rundt omkring den endnu ulykkelige Lykke render det sædvanlige galleri af bipersoner rundt og ter sig tåbeligt, særligt forældrene får en solid klump af plat nonsens i denne episode, idet de pludselig associeres med selveste Blekingegadebanden.

  Kækt koreograferet dans
  Episoden er en anelse mindre krukket og overspillet end flertallet af de tidligere episoder, og der krummes kun for alvor tæer, da Lars Brygmann i en af Lykkes farvestrålende drømme bryder ud i sang omgivet af kækt koreograferet dans.


  Afsnit 17 (Duen) [4/7]

  Et helt lille livsstykke er denne 17. episode af Lykke-serien: For engangs skyld kaster begivenhederne lidt af sig, og skuespillet er ikke storslemt, som vi ellers er blevet vant til det gennem de foregående episoder.

  Lykkes gennembrud
  Lykke får endelig sit gennembrud. Vi kunne have været sparet for al mulig ligegyldighed og overfladisk plathed, hvis serien havde været skåret ned til en miniserie på max 2 episoder – og hermed være præsenteret for Lykkes (seksuelle) gennembrud allerede efter 30 minutter i stedet for efter 950.
   

  En ny kvinde?

  Det første kys og den første orgasme(!) – Lykke kan herfra kun blive en ganske anden kvinde! Det er dog ikke Lykkes fromme, der er episodens egentlige styrke. Utvivlsomt er det dejligt endelig at få serien bragt derhen, hvor den burde have været fra start, men det er i Dejan Cukics portræt af den sprængfarlige bestyrelsesformand Alf Thyregod, vi finder episodens mest fascinerende indslag.

  Mere variation
  Der er meget mere variation i denne episode, både hvad angår locations og personudvikling. Dette skaber meget af den atmosfære, der har manglet totalt i al den tid, serien har udspillet sig de samme 3-4 småkedelige steder. Således er denne episode den hidtil bedste i serien, og det er en hel befrielse endelig at kunne lade smilet brede sig uden ret mange forbehold.


  Afsnit 18 (Manden) [3/7]

  Så er suppen også henkogt med et trådet og tørt ben: Tv-serien "Lykke" er endelig i mål med et som ventet samlende og let perspektiverende afsnit.
   

  Godt tilfreds

  Lykke er godt tilfreds med, at medicinalfirmaets stresspille er blevet godkendt, og da hun endelig har åbnet for sine stærke følelser for naboen Anders Assing, kan det næsten kun ende i lykke og fromme.

  I det pjattedes tjeneste
  Episoden lukker også ender hos det øvrige persongalleri. Den ene lykkelige omstændighed tager den anden – i det pjattedes tjeneste.
   

  Overfladisk og forkrampet serie

  Denne afsluttende episode er noget ubehjælpsom i sin iver efter at brænde de mange små piblende blodkar, der tilsammen har formet en af nyere tids mest overfladiske og forkrampede danske tv-serier.

  Lovlig stresset
  I det hele taget har de senere episoder været lovlig stressede. Det virker som om, serien pludselig har skullet lukke og slukke efter den nærmest endeløse strøm af tomgang.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, Danmark/TV, Komedie, Romantik, Farce, 464 min.

  Dansk titel: Lykke [2]
  Instr: Jesper Westerlin Nielsen, Kasper Gaardsøe Prod: Christian Rank m.fl. Manus: Stig Thorsboe, Hanna Lundblad Foto: Jan Pallesen m.fl. Klip: Elin Pröjts m.fl. Mus: Ben Kaniewski m.fl.
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation