Creation (2009)

  Charles Darwin arbejder på sit store bogværk, mens hans egen og børnenes sygdomme sætter markante spor i hans liv.


  DARWINS KAOS

  Historisk præcis og dramatisk, biografisk film om Charles Darwin i tiden, hvor han gennemlever ufattelige kvaler med en egen sær sygdom, datterens død og det hårde arbejde med det helt store bogværk, Arternes oprindelse.

  Privatlivet i fokus
  Filmen har privatlivet og sjælekvalerne i fokus. De egentlige historiske fakta om tilblivelsen af bogen og Darwins forskning er mindre væsentlige.
   

  En hårdt prøvet mand

  "Creation" ønsker at fortælle historien om en hårdt prøvet mand, der lider af en mystisk sygdom. Læger og kvaksalvere kan med alverdens metoder ikke kurere ham. Samtidig sætter Darwin alt ind på at redde sin 10-årige datter, der er alvorligt syg. Men ligesom med flere af hans i alt 10 børn, er det en umulig kamp.

  Mission: følelseshav
  Filmen lykkes nogenlunde ukrukket i sin mission, men vi er samtidig vidner til et regulært følelseshav, hvor der er rigelige mængder af overflødig visuel strømlining og musik til at irritere den potentielt gode historie, ligesom skuespillet aldrig sidder lige i skabet.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2009, Storbritannien, Biografi, Drama, Romantik, Børn på film, Historie, 108 min.

  Dansk titel: Creation
  Instr: Jon Amiel Prod: Jeremy Thomas Manus: John Collee Baseret på: bog af Randal Keynes Foto: Jess Hall Klip: Melanie Oliver Mus: Christopher Young