The Bunker (1981)

  Adolf Hitler og hans nærmeste stab er gået i skjul i bunkeren under Berlin, og Hitler nægter at indse, at krigen er tabt.


  STÆRKT PORTRÆT

  Film om Adolf Hitlers sidste dage:

  Der letzte Akt (1955)

  The Bunker (1981)

  Der Untergang (2004)

   

  23 år før det ærlige, tyske Hitler-portræt Der Untergang (2004) produceredes denne miniserie i to dele med samme tema: Adolf Hitlers sidste måneder i bunkeren under kanslerbygningen i Berlin.

  Udødeligt vanvid
  Med Anthony Hopkins i hovedrollen som Hitler og med rent engelsksproget dialog er "The Bunker" en anden og mere klassisk konstrueret oplevelse, men der er alligevel rigtig mange stærke scener i dette udødelige, historiske vanvid.
   

  Desperat slutspurt

  De sidste måneder af krigen tog Hitlers vanvid til, og da han først forskansede sig i bunkeren, ville han ikke indse, at krigen var nær ved at være tabt. I sidste desperate forsøg udsteder han ordrer, der er så vanvittige, at selv de mest trofaste støtter nægter at parere.

  Tæt på virkeligheden
  Mini-serien rummer en troværdig genskabelse af bunker-klimaet. Under indspilningerne oplevelses denne intensitet så kraftigt, at det føltes skræmmende tæt på virkeligheden, og det kan man sagtens forstå.

  Hårrejsende vidnesbyrd
  Den høje grad af autenticitet, blændende skuespil fra især Anthony Hopkins og den mystificerende musik af en ung Brad Fiedel former et hårrejsende vidnesbyrd om naziregimets endelige fald.



  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1981, USA, Biografi, Drama, Historie, Krigsdrama, 150 min.

  Dansk titel: Bunkeren (tvs)
  Instr: George Schaefer Prod: Ronald H. Gilbert, George Schaefer, Aida Young Manus: John Gay Baseret på: bog af Uwe Bahnsen og James P. O'Donnell Foto: Jean-Louis Picavet Klip: Greyfox Mus: Brad Fiedel