Hamilton: I nationens intresse (2012)

  En specialuddannet svensk statsspion er udstationeret i Mellemøsten, og hans forsøg på at forme et almindeligt liv hjemme i Sverige slår fejl.


  PLUMRET ACTION

  Danske Kathrine Windfeld instruerer denne svensk-internationale action/agent-film, men hverken dansk professionalisme eller stærke svenske skuespillere kan redde filmen fra det mildt sagt klæbrigt ligegyldige.
   

  Dødelige kvælertag

  Altid stærke Mikael Persbrandt spiller den dominerende hovedrolle som den specialtrænede svenske efterretningsagent Hamilton. Han er udstationeret i det krigshærgede Mellemøsten, hvor han - når det er i nationens interesse - tager dødeligt ’kvælertag’ på grumme bagmænd og terrorister.

  Et normalt liv?
  Hjemme i Sverige forsøger Hamilton at forme et normalt liv, men må indse at det ikke er muligt i hans position, særligt efter et grufuldt fejltrin som følge af hans refleksprægede oplæring i overlevelse.

  Intet overladt til fantasien
  Der er ikke meget psykologisk nerve over de mange ekstravagant actionmættede scener på kryds og tværs af krigshærgede heksekedler. Den ene gunfight og mand-til-mand-kampscene tager hinanden i en standardiseret Hollywood-inspireret skabelon, der ikke overlader noget til fantasien.
   

  Svulstigt

  Med svulstig, fuldt orkestreret filmmusik og store armbevægelser i de mange dyrt udseende kamerature (inklusiv slow motion når det rigtigt går for sig) sætter Windfeld ikke sig selv og sin mandsdominerede film under en skæppe.

  Blottet for personlighed
  Det er en film blottet for personlighed og et helt igennem gennemsnitligt tyndt actiondrama, hvor små glimt af ægte dramatik ind imellem overrasker positivt.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, Sverige, Action, Thriller, 109 min.

  Dansk titel: Hamilton: I nationens interesse
  Instr: Kathrine Windfeld Prod: Jan Marnell Manus: Stefan Thunberg Baseret på: roman af Jan Guillou Foto: Jonas Alarik Klip: Sofia Lindgren Mus: Philippe Boix-Vives, Jon Ekstrand
  Priser
  • GULDB-N - Bedste visuelle effekter